Насловна Друштво Наставак суђења Дарку Шарићу за прање новца

Наставак суђења Дарку Шарићу за прање новца

0
ПОДИЈЕЛИ

У Специјалном суду у Београду у понедјељак се наставља суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за прање пара у Србији убацивањем новца стеченог кријумчарењем кокаина у легалне токове.

darko saric

Шарић и још 17 окривљених терете се за прање око 22 милиона евра.

У овом процесу је обједињено укупно седам оптужница.

Током излагања своје одбране у мају, Шарић је одбацио све наводе оптужнице, наводећи да своју одбрану поткрепити документацијом.

Ту нема ни „п“ од прања пара, постоје писани трагови о току новца о коме нема говора да је прљав. Не морам било кога да убјеђујем у то, за разлику од тужиоца који непрекидно убјеђује да се ради о прљавом новцу„, рекао је Шарић.

Тада је предложио судском вијећу да позове Љубишу Буху Чумета за свједока, на околности прања 7, 2 милиона евра преко фирме „Камарила“ како је описано у оптужници, јер је Буха власник поменуте фирме.

Пред истим судом Шарићу и другим окривљенима следеће седмице, 13. јула биће изречена пресуда због оптужби за организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, а тужилаштво је у завршној ријечи предложило да суд свима изрекне максиманле затворске казне.

Шарић се након вишегодишњег бјекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here