Насловна Друштво Наставак романа “Убити птицу ругалицу” у издању Нове књиге

Наставак романа “Убити птицу ругалицу” у издању Нове књиге

0
ПОДИЈЕЛИ

Наставак култног и до сада јединог романа америчке књижевнице Харпер Ли „Убити птицу ругалицу“ ускоро ће моћи да се нађе у издању Нове књиге, која је откупила права за објављивање истог.

ubiti-pticu-rugalicu

Наставак чувене и до сада једине књиге за коју је Харпер Ли добила Пулицерову награду објављен је прије неколико дана у Лондону. Агент америчке књижевнице саопштио је да је права за објављивање њеног жељно ишчекивани другог романа купила 31 међународна издавачка кућа, а међу њима је и Нова књига, која увелико ради на преводу романа.  

„Убити птицу ругалицу“ је прича о младој дјевојци Скаут и њеном оцу Атикусу, адвокату невино оптуженог црнца за силовање једне бјелкиње. Роман је први пут објављен 1960. године и више од пола вијека проналази пут до читалаца, чак је у многим школама у земљама енглеског говорног подручја уврштена као лектира због поука које наглашавају толеренцију и позивају на правду“, истакли су из Нове књиге.

Наставак романа прати живот сада одрасле Скаут, која се из Њујорка врћа у Мејкомб, да посјети свог оца. Повратак у мјесто гдје је одрасла, навешће је да се суочи са личним и политичким проблемима, али и да схвати ставове свог оца према друштву. Суочиће се и са осјећања која је везују за мјесто гдје је одрасла и провела своје дјетињство. 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here