Насловна Политика Наставак напада на ДНР и ЛНР

Наставак напада на ДНР и ЛНР

0
ПОДИЈЕЛИ

Према саопштењу Министарства одбране, кијевске снаге су за протеклу недељу напале територију ДНР 3496. пута.

Синоћ су од 18:30 до раних јутарњих часова трајали периодични напади кијевских снага на подручје Доњецк-Путиловка.

Такође, поново је гранатиран Кировски рејон Доњецка. Као резултат гранатирања поједини делови града остали су без електричне енергије. У Кировском рејону оштећена је дечија поликлиника као и неколико кућа.
Није било мирно и на осталим деловима фронта. Нападани су доњецки аеродром, Спартак, индустријска зона Авдејевке, Докучаевск, Јасиновата и Макејевка.

Украјинци намерно гађали болницу у Доњецку

Јуче у 11 часова, Украјинци су бомбардовали траумотолошку болницу у центру Доњецка, а том приликом је поред материјалне штете, рањен и један лекар, јављају руски медији.

Према неким непотврђеним информацијама, није у питању било класично гранатирање, већ су украјински диверзанти ноћ раније поставили експлозив у болници, а наводно су мета били рањеници који се боре на страни Новорусије.

Претпоставља да се ради о покушају атентата на познатог команданта Моторолу који је долазио на превијање. Он у нападу није повријеђен. Оштећен је зид болнице као и 7 аутомобила који су се налазили на паркингу испред болнице.

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су током претходног дана 13 пута напале позиције НМ у подручју споменика кнезу Игору, Веселе Горе, Калинова и Веселогорловке. Жртава на није било.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here