Насловна Насловна Наставак Катнићеве тортуре: Опет провјерава уговоре ДФ-а са медијима

Наставак Катнићеве тортуре: Опет провјерава уговоре ДФ-а са медијима

3
ПОДИЈЕЛИ

Прогон Демократског фронта од стране специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића улази у нову фазу. На скоро годину дана од како је највећа опозициона групација оптужена са наводни покушај државног удара Катнић сада покушава, провјеравајући финансијско пословање ДФ-а, да их оптужи за прање новца.

Како јављају медији Специјално државно тужилаштво ових дана интензивно испитује уговоре ДФ-а са свим црногорским медијима о медијском представљању током предизборне кампање 2016. године. 

Према сазнањима ДН, Тужилаштво је затражило од црногорских медија да доставе све уговоре са Демократским фронтом због сумње у незаконито пословање највеће опозиционе групације. Како је наведено, сумња се да постоје уговори са појединим медијима у којима није ни назначена сума која треба да се плати.

Осим уговора о политичком маркетингу који су у фокусу истражитеља, Специјално тужилаштво провјерава цјелокупну предизборну кампању Демократског фронта због сумње да је финансирана из иностранства путем сумњивих новчаних трансакција и донација које би у крајњем могле значити и прање новца, наводи овај медиј.

„Предмет интересовања тужилаца су уговори о консултантским услугама Демократског фронта који воде и до одређених медијских кућа. Истражитељи посебно провјеравају да ли су поједине консултантске уговоре потписали, а касније и примили новац неки новинари из независних медија“, пишу ДН.

Подсјетимо, посланик Демократског фронта Славен Радуновић нагласио је јуче да са доласком јесени „АНБ додаје гас и окреће се једином противнику од чијег се приступа антирежимској борби стварно боји – Демократском фронту“, дајућу као примјер управо насловну страну Дневних новина.

3 КОМЕНТАРИ

    • 0
      0

      Нема, ако очекујеш да ће они рећи доста је било. Лијепо људи кажу да је право, правда , живот под контролом њихове силе и “странске“ потпоре. Питање је имаш ли петље и снаге да ти њих гониш и да им судиш.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here