Насловна Друштво Насиље на стадионима не престаје – Умро навијач Партизана Демир Јукић

Насиље на стадионима не престаје – Умро навијач Партизана Демир Јукић

3
ПОДИЈЕЛИ

Учестале провокације на стадионима, односе животе. Па је тако данас преминуо навијач Партизана Демир Јукић (19), који је тешко рањен у сукобу са навијачима Црвене звезде почетком јуна, преноси Б92.

До сукоба навијачких група Партизана и Црвене звезде дошло је почетком јуна када је Јукић (19) упуцан у стомак, а још једна особа је лакше рањена у тучи. Јукићу је тада један метак завршио у кичми.

Групу навијача Партизана тада је напала група навијача супарничког клуба.

Очевици су навели да је виђена група момака како аутомобилом долази на место инцидента, наоружана штанглама. Да се због глупости млади живот може угасити, видимо из овог немилог догађаја. „Разлог“ који је довео до обрачуна је вероватно због неколико графита црно-бијелих које су навијачи Црвене звезде префарбали, упркос томе што цио крај “припада” једној групи навијача Партизана.

Подсјетимо да је на утакмици Партизан- Будућност сједином јула нетолеранција узела маха, те су навијачи црно-бијелих провоцирали „варваре“ уз поклике „варвари, Шиптари, Косово сте издали/варвари, Шиптари, стиде вас се ђедови!“

Овдје су навијачи Будућности поступили савјесно и нијесу одговорили на провокације, које би могле да имају епилог баш као и ситуација у којој је млади навијач Јукић изгубио живот.

 

 

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da li ste vi normalni?
    Kakve veze poslednji redovi teksta imaju sa ovom tragedijom? Izgleda da autora, prekrivenog navijača Đukanovićeve Budućnosti, i dalje bole prozivke upućene tužnoj plavo-bijeloj skupini koja ima razlog da se okupi jednom u deset godina (kad igraju protiv beogradskih klubova).

    U svakom slučaju vrlo glupo ugašen još jedan mladi srpski život. Šteta što nas slični slučajevi uče da ni iz ovog nećemo ništa naučiti. Saučešće porodici!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here