Насловна Друштво Наш портал покренуо петицију „Слобода за новинара Зорана Божиновског”

Наш портал покренуо петицију „Слобода за новинара Зорана Божиновског”

13
ПОДИЈЕЛИ

bozinovski-61

Портал ИН4С покренуо је данас петицију за ослобађање новинара Зорана Божиновског из екстрадиционог притвора у Новом Саду. Текст петиције се може наћи и потписати на линку

http://www.peticije24.com/sloboda_za_novinara_zorana_boinovskog

Подсјећамо да је прије три седмице познати македонски новинар- истраживач Зоран Божиновски (47), јавности познат и као Буревесник, ухапшен у Новом Саду под оптужбом да је одао државне тајне, односно да је актер у кривичним дјелима шпијунажа, злочиначко удруживање и изнуда.

Како је Божиновски свој последњи интервју прије хапшења дао управо порталу ИН4С (www.in4s.net), сматрамо својом моралном и колегијалном обавезом да покренемо петицију међу медијским кућама, запосленим и независним новинарима, НВО, интелектулацима и слободним градјанима у Србији, Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији, које позивамо да својим потписом подрже наш захтјев да се овај новинар без икаквог одлагања ослободи из екстрадиционог притвора у коме се неоправдано налази.

Ово не само из разлога што је ријеч о новинару професионалцу чији, чињеницама поткријепљени, прилози изазивају озбиљну пажњу јавности , нарочито када је ријеч о извјештајима и свједочењима о балканској дуванској мафији, већ и из разлога јер држава Србија у којој заточени новинар живи, као суверена земља нема обавезу да Божиновског изручује, тим прије јер за овакву врсту кривичних дјела оптужени се не испоручују.

Сматрамо да надлежни државни органи у Србији у вези са овим случајем морају имати у виду оправдане сумње да је процес против Божиновског у Скопљу лажиран.
Сигурни смо да је Зоранов једини ,,гријех“ то што се дрзнуо да именом и презименом означи оне који су се енормно богатили и обогатили на туђим сузама, туђем зноју и туђој грбачи. Исто тако смо сигурни да колега Божиновски није прекорачио границе дозвољеног тиме што се борио у име правде и поштења, раскринкавајући у дубоке фотеље униформисану криминално-политичку ,,елиту“.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svaka cast ljudi!
  Vas medij prednjaci u zadnje vreme u akcijama koje znace odbranu ljudskog dostojanstva i casti ljudi.

  Ma, od sad ste mi visoko na prvom mestu medju svim srpskim portalima, kako u Srbiji, tako i u njenim okupiranim pokrajinama – Crnoj Gori, BiH, RSK….

 2. 0
  0

  Bane Era Vukosavljević je upravo rekao ono što i sam mislim. Želim vam svako dobro, svima pojedinačno iz redakcije da Bog da snage da izdržite i vašem časnom poslu.

 3. 0
  0

  Цане Жабац ништа не препушта случају. Свака част Божиновском, показао је да има му*а. Води се хајка против њега у три државе – Македонија, Црна Гора, Србија а све путем Цанетових медија.

 4. 0
  0

  Не глупирајте се, и овај Божиновски је нечији плаћеник. Исто као онај Словенац Бећировић из ИФИМЕС-а или како ли се зове. Ни један паметан човјек не вјерује у бајке о поштеним и храбрим новинарима истраживачима. Осврните се око себе и погледајте плаћеничку багру из Монитора и Вијести.

 5. 0
  0

  Шта мислите да се покрене петиција о обнови Његошеве капеле на Ловћену?

 6. 0
  0

  Секула,
  покрени петицију, потписујем је први.
  Што се твог коментара о Божиновском тиче, не слажем се, јер знам човека лично и знам кроз какав пакао пролази дуго већ и какав је ентузијаста и борац за истину. Немојмо све што је здраво и позитивно да дезавуишемо, јер то тако раде обавештајне службе, попут црногорског АНБ-а, које контролишу дукљанске медије које си поменуо, а који глуме опозицију, а прва линија Милове пешадије су били деценију целу баш ти медији.

 7. 0
  0

  Znam samo jedno to je nas brat srbin od KUmanova..! I radio je za ispravnu stvar.

  E sad sta je to petlja u Mkd. – o tome ne znam vishe jer nema info.

  Moguce je da bratuced Grevskog Mijalkov koji je bugaroman I void tajne sluzbe oce da ga goni.

 8. 0
  0

  Божиновски је откривао неке афере, то знам. Али мислим да не треба јурити са овим петицијама. Нечију подршку са Запада он има и мислим да га власти у Србији не би ни смјеле дирати да је баш сасвим чист. Сјетите се само Слободана Пејовића и оних пискарала из Монитора што су га бранили. Тражили су да сви на дупе истетовирамо његов лик колико су му вјеровали. Касније се испоставило да је обичан олош и варалица.

  • 0
   0

   Pa naravno d aje on zapadni covek. Ne bi bio zasticen u danasnjoj Srbiji ko „sveto prase“ da to- nije.

   A njegovo pisanje smeta glavnom sefu mafije- Zapcu. I Mkdci I Srbi su pod- njim.

   Samo greska je u jednom tvrditi da je on etnicki Mkd.ac (izvinjavam se ako sticem pogresan utisak da je to na ovom portal nedje implicirano..) kad znamo da 100% nije.
   Gledajuci taj njegov intervju na in4s, znao sam da ce ga traziti duvanski (tutunski) sakali

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here