Насловна Политика НАПЕТОСТ Европа у стању приправности због тероризма

НАПЕТОСТ Европа у стању приправности због тероризма

0
ПОДИЈЕЛИ

belgija-policija

Европа је у стању високе приправности после антитерористичких акција и хапшења осумњичених исламистичких екстремиста.

Више од 20 људи ухапшено је у Белгији, Француској и Немачкој, а Белгија је, после Француске, такође послала на улице војску да помогне полицији, јавља ББЦ.

Безбедносне мере су појачане у неколико земаља након што је 17 људи убијено прошле недеље у нападима у Паризу.

У Европи влада све већа забринутост због повратка младих Европљана који су отишли на Блиски исток да се боре на страни екстремиста.

У Белгији је јуче пет особа оптужено за „учествовање у активностима терористичке групе“, после низа операција које су почеле у четвртак увече и у којима је убијено двоје осумњичених.

Полиција је током ноћи запленила пиштоље, муницију и експлозиве, као и полицијске униформе и велику количину новца.

nepetost-terorizam2

Фоторепортер агенције АФП Асиф Хасан, који је рањен док је извештавао са протеста против француског сатиричног недељника „Шарли ебдо“ испред француског конзулата у Карачију, данас се опоравља у болници.

Протест у организацији подмлатка верске партије Џамат-е-Ислами био је један од неколико протеста које су јуче после молитве петком широм Пакистана организовале исламистичке групе против карикатура пророка Мухамеда које објављује „Шарли ебдо“, наводи АФП.

Хасаново стање је стабилно и он је свестан након што му је метак ушао у тело на леђима и прошавши кроз плућа изашао кроз грудни кош, рекли су лекари у универзитетској болници Ага Кан и родбина.

Полиција и очевици су за насиље оптужили демонстранте, рекавши да су они почели да пуцају на полицију када су спречени да се пробију до конзулата.

Још две особе, полицајац и камерман једне пакистанске телевизије, лакше су рањене и пуштене су из болнице након указане помоћи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here