Насловна Политика Нападачи на Вучића недоступни полицији РС

Нападачи на Вучића недоступни полицији РС

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да су особе осумњичене за напад на српског премијера у Поточарима недоступне МУП-у Републике Српске, јер се налазе на територији Федерације БиХ.

vucic

Идентификовани који се доводе у везу са нападом на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула недоступни су МУП-у Српске, јер се углавном налазе на територији Федерације БиХ, изјавио је данас министар Драган Лукач.

Лукач је, како је пренео РТРС, рекао да очекује да ће те особе бити приведене и да ће им бити одређен притвор и друге мере и радње које би довеле до расветљавања овог догађаја.

Због истраге која је у току, Лукач није желео да каже о колико особа је реч.

Он је рекао да Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) није обавестила МУП Републике Српске о јучерашњем хапшењу три особе које се доводе у везу са нападом на Вучића, а чије фотографије је полиција Српске раније објавила.

Добили смо информације тек када су ова лица саслушана и пуштена. Не бих коментарисао шта су добили од информација приликом вишечасовног саслушања, као и због чега су пуштени, јер је то у надлежности оних који су тај посао обавили, а и немам увид у све што је урађено“, рекао је Лукач на конференцији за новинаре.

Он је истакао да већ има довољно снимака и идентификованих лица која могу бити приведена.
Драган Човић, Бакир Изетбеговић и Александар Вучић

„Да би се видело ко је од њих на саслушању ради узимања информација, да ли остали треба да буду ухапшени и процесуирани због покушаја убиства Александра Вучића, као и због осталих кривичних дела, као што су подстрекивање на убиство, изазивање опште опасности, као и верске и националне нетрпељивости и мржње, треба да буде обрађено доста лица и све то иде успорено“, навео је Лукач.

Министар је поновио да напад на српског премијера није стихијски или резултат „некаквих навијачких хирова“, већ да је организован, што се може препознати и доказати.

СИПА је, наиме, јуче привела Алмира Мердића, Елведина Химзића и Мују Диздаревића из Тешња, а након вишечасовног испитивања они су пуштени на слободу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here