Насловна Политика Напад на Шарли ебдо: Лукшић у клин, савјетница у плочу

Напад на Шарли ебдо: Лукшић у клин, савјетница у плочу

2
ПОДИЈЕЛИ

igor_luksic

Савјетница у Министарству спољних послова и европских интеграција Анда Аливодић опонирала је званичном ставу Владе Црне Горе у вези са нападом на редакцију француског листа у Паризу, поручујући „Ја нијесам Шарли“.

Аливодић, која је на локалним изборима средином маја прошле године у Подгорици изабрана за одборника на листи ДПС-а, написала је на свом фејсбук профилу „Запад је дволичан”.

Поводом терористичког напада на редакцију сатиричног листа „Шарли Ебдо” у Паризу током којег је ликвидирано 12 људи, од чега десет новинара и двојица полицајаца, црногорски званичници упутили су изразе саучешћа, а министар спољних послова Игор Лукшић је учествовао на Маршу солидарности у главном француском граду у знак осуде тероризма.

С друге стране, како преноси лист „Дан“, Анда Аливодић у свом посту наводи „Не, ја нијесам Шарли”.

„Ја сам уништена Газа. Ја сам бомбардована Сирија. Ја сам гладна, масакрирана Африка. Ја сам заборављена Бурма. Ја сам заробљени Авганистан. Ја сам уранијумом бомбардовани Ирак. Ја сам фрагментирана Либија. Ја сам више од 1,5 милиона мртвих муслимана убијених у послеадњих 15 година, а већина њих су била невина дјеца. Али свијет се није шокирао. Запад је дволичан, а медији су безлични“, написала је Аливодићева.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Sve što je napisala ova „dična“ DPS-ovka bih potpisao, samo da se sjetila (ali nije, po tome se ipak vidi kome pripada!) nesretnih hrišćana u istim tim nabrojenim zemljama, uključujući i Kosovo i BiH, koje su skupa ubijali taj isti NATO i islamisti! Naravno, pri tome ni najmanje ne želim umanjiti ogromne žrtve muslimanskih civila širom svijeta, što ovdašnji i zapadni licemjeri uporno čine!

  2. 0
    0

    То Аливодићева, а ђе ти живиш у Ираку или Бурми или Либији, или живиш у ЦГ? Мора да патиш од амнезије, па заборављаш да су те исте бомбе са осиромашеним ураном падале и по ЦГ! Или си за те бомбе усрдно навијала, да ти побију што више комшија, а тобош жалиш Бурму!? Нешто не вјерујем у твоју осјећајност…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here