Насловна Насловна Након што је ојадио Црну Гору: Мило се враћа приватном бизнису

Након што је ојадио Црну Гору: Мило се враћа приватном бизнису

1
ПОДИЈЕЛИ

Бивши премијер Мило Ђукановић није поднио захтјев да прима накнаду након престанка државне функције.

Ђукановић је , по закону, имао право да прима плату годину дана по престанку функције, саопштено је за ,Дан“ из Владе. Ђукановић такав захтјев досад није упутио ни Административном одбору Скупштине Црне Горе, гдје му је био верификован посланички мандат.

Ово значи даће се по свој прилици Ђукановић, седмоструки премијер, вратити приватном бизнису, и опет преузети функције овлашћеног представника у своје три компаније, колико их је званично регистровано.

Ђукановић, лидер Демократске партије социјалиста и носилац листе те странке на октобарским парламентарним изборима, поднио је 15. децембра оставку на посланичко мјесто. О томе је дописом обавијестио предсједника Скупштине Ивана Брајовића.

Бивши црногорски премијер је средином децембра у Београду изјавио да остаје у политици. Тада је поручио да остаје у политици из друге позиције, иза дневне политичке сцене.

Оставку на посланичку функцију Ђукановић је недавно најавио на сједници главног одбора ДПС-а, када је рекао да ће, кроз пуни анганжман на челу ДПС-а пружати снажну подршку будућем премијеру Душку Марковићу.

Ђукановић је у свом ранијем имовинском картону навео да је стопроцентни власник фирме Капитал инвест, половине фирме Глобал Монтенегро, те 25 одсто акција Универзитас, у оквиру којег ради Универзитет Доња Горица. Доскорашњи премијер је прецизирао да фирма Глобал Монтенегро посједује земљиште у Будви површине 20.130 метара квадратних, које је под хипотеком. Земљиште је под оптерећењем због пореског дуга на име пореза на непокретности, али и на име кредита према једној пословној банци. Хипотеку на земљиште недавно је ставила због пореског дуга, Општина Будва. Сувласник фирме Глобал Монтенегро је Ђукановићев кум Вук Рајковић.

Фирма Универзитас, у којој премијер има 25 одсто капитала, евидентирала је некретнине површине преко 30.000 метара квадратних. У извјештају објављеном на сајту Агенције за спречавање корупције наводи се да Универзитас има пословну зграду од 16.438 метара квадратних, гаражу од 3.185 и земљиште од 12.038 квадрата.

За трећу Ђукановићеву фирму Капитал инвест нема података о некретнинама, а само је констатовано да се на њу води једно возило марке „ауди А6“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here