Насловна Друштво Након руске блокаде, Плантаже траже спас у Србији, Кини, САД-у…

Након руске блокаде, Плантаже траже спас у Србији, Кини, САД-у…

4
ПОДИЈЕЛИ

Привремени застој извоза вина у Русију утицаће на укупни резултат продаје Плантажа, али очекујемо да ће бити анулиран позитивним трендовима на домаћем, али и другим стратешким тржиштима попут Србије, Кине, Сједињењих Америчких Држава, Њемачке и Аустралије, казао је Дневним новинама директор извоза компаније 13. јул Плантаже Милан Милутиновић.

Према његовим ријечима, вина Плантажа тренутно се извозе у 43 земље, а раст продаје забиљежен је скоро на свим тржиштима.

Вјерују да је забрана увоза привремена

На питање да ли ће вина намијењена руском тржишту бити преусмјерена на друга, Милутиновић је казао да у Плантажама вјерују да је актуелна забрана увоза привременог карактера, те да због тога то неће радити.

“Нећемо преусмјеравати производе намијењене овом тржишту на друга тржишта, посебно имајући у виду да су ови производи нарочито моделирани и прилагођени захтјевима потрошача у Русији. Сачекаћемо разрјешење ситуације за коју не очекујемо да ће предуго да траје”, навео је Милутиновић.Говорећи о пословању Плантажа у овој години, Милутиновић је истакао да су трендови продаје позитивни.“За пословање је, поред постизања квалитета крајњег производа, организације свих радних процеса, најважније управо реализовати продају. Када кажем да је повећана продаја, мислим на апсолутно све сегменте, како продају флашираних производа, тако и у сегменту угоститељства, конзумне пастрмке и брескве”, указао је Милутиновић, додајући да су вина Плантажа недавно добила и свјетска признања када су у Лондону награђена са пет сребрних и бронзаних медаља, преносе ДН.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ne ocekuje fasista dps pod laznim imenom Milan, „da ovo predugo traje“. Ma nemoj..? Oni bi se sad ponovo „bratimili“.. ? Necete, necete vise nikada fasisti!

 2. 0
  0

  To je samo privremenog karaktera. Po ukidanju Fashistickih sankcija uvedenih Rusiji, 10tak godina nakon toga ce biti ukinute sankcije Rusije, Monteprknu.
  Tante za kukuriku. 🙂

 3. 0
  0

  Ne znam samo kako ce ga prodavati u Srbiji ako su specijalno modelirana i prilagodjena trzistu Rusije… Ovo je izgleda Monteprkljanski izum da vino modeliraju i prilagode odredjenim trzistu.

  Neka fala za Monteprkljanska vina, Imaju Srbi i svoja vina a ako se zazelimo stranih vina tu su zna se najbolja Francuska a i Chileanska ne zaostaju, Ionako sada shiping nije ka nekad sto je bio.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here