Насловна Издвојено СП у Лондону: Какав пех – Ивана тек четврта! Дудаш осми послије...

СП у Лондону: Какав пех – Ивана тек четврта! Дудаш осми послије првог дана!

2
ПОДИЈЕЛИ

На атлетском Свјетском првенству у Лондону, наступила је Ивана Шпановић у финалу своје дисциплине скок у даљ. Сви су очекивали њен улазак у борбу за медаље, – а можда и за титулу првака свијета!

Послије преступа у првој серији, Ивана је у другој скочила 6 метара и 96 сантиметара, што јој је, у том моменту донијело прву позицију!

У трећој серији, Ивана је имала нешто слабији скок, од 6,77 метара, а Американка Бритни Риз је прескочила 7,02 метра, – што је Шпановићку помјерило на другу позицију!

У наредним серијама, Рускиња Дарија Клишина је скочила равно 7 метара и избила на другу позицију. Ивана је преступала 4. и 5. серију! У посљедњој серији, Американка Тијана Бартолета је скочила 6.97 – један сантиметар боље од Иване, и тако је помјерила на четврту позицију!

Посљедњи скок Иване Шпановић био је перфектан, и за све гледаоце крај малих екрана, стекао се утисак да је то био скок преко 7 метара! Међутим, испоставило се, да се папир са такмичарским бројем откачио са њених леђа, и да је он оставио траг у пијеску – видљив само судијама, па је тај скок на крају измјерен са 6.91!!!

 

Српски десетобојац Михаил Дудаш одлично је почео такмичење у десетобоју на СП у Лондону, побједивши у својој групи на 100 метара, извенредним резултатом од 10.75! То је био укупно 5. резултат те тркачке дисциплине. Друга дисциплина је била скок у даљ, гдје је српски атлетичар постигао солидну даљину од 7.46 ( укупно 9. резултат у тој дисциплини ), – па је послије поменуте двије дисциплине, укупно на 7. мјесту, са малим заостатком за првом тројицом!

Услиједила је дисциплина бацање кугле, гдје је наш атлетичар од почетка био видно деконцентрисан. Бацао је испод својих домета, једва преко 13 метара, па је послије три завршене дисциплине, на 13. мјесту!!! У поподневном програму, десетобојци су скакали у вис. Дудаш је прескочио 202 сантиметра, што га је оставило на 13.мјесту укупног поретка.

Дудаш је феноменално завршио вече, побједом у најјачој групи десетобојаца, на 400 метара, испред водећег Француза Кевина Мајера, са резулататом 48.08! То му је донијело напредак на укупној табели. Са 13., напредовао је на 8.мјесто!

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pravila su takva kava jesu,da li je broj ostavio traga tesko je reci,mozda? aLI KAO SE TO ODMAH VIDJELO ,skok je bio za medalju koju sada nije vazno.Elektronska medalja je kazu izmakla zahvaljujuci mjerenju,a da li je bas tako,kako to da nama uvjek dodje neka elektronska greska ili da ne reaguje sat kada se dotakle,interesanto.
  Biti Srbin u sportu je tako ,moras dosta biti bolji od protivnika da bi ti se to priznalo,motivacija ovo mora bit sa Spanovicku i za sve koji se bave sportom,mnogi su ovaj puta zakazali,vjerovatno zapadnjaci nijesu na vrijeme uzeli stimulativna sredstva,ili kontrola postaje rigoroznija,u svakom slucaju mozemo reci da je peh bio jer prvila kazu da se racuna odbris bilo dijelom tijela ili bilo kojim djelom opreme ili dijela opreme prikacen na dresu,znaci broj,kako ga pricivrstit, neka se drugi puta dobro provjeri prije skoka ,skola je bila skupa,a to se placa ovako,nazalost!

 2. 0
  0

  Kakva zavjera,Srbi moraju izdrzati udare sa svih strana.Jednostavno, niko ne voli goloruki nebeski narod,ne znam sta da se radi.Tamo na zapadu ,bio sam ,najvise mrze Srbe I zato nece da priznaju da su od Srba nastali,I zato ti konvertiti koji su se odrekli srpstva mrze upravo najvise.Englezi,Njemci,pa cak I Francuzi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here