Насловна Друштво Најновији напад на Ћаловић треба да буде повод за мобилизовање грађанских снага

Најновији напад на Ћаловић треба да буде повод за мобилизовање грађанских снага

3
ПОДИЈЕЛИ

Блокада рачуна директорке МАНС-а, Вање Ћаловић, док не уплати аванс од 25.000 еура за објављивање пресуде у корсит директора за јавну политику, Владимира Бебе Поповића, је „наставак бруталне хајке против освједочене боркиње за људска права“, сматрају у Демосу.

Они наглашавају да је пресуда којем се од Вање Ћаловић тражи да уплати средстава у двије државе представља чак иновацију у правном систему.

„Нажалост, значајан допринос тој прљавој кампањи повремено дају појединци из црногорских судова, који доприносе систему хајки. Према том систему Беба Поповић, профил специјалаца кога је премијер Мило Ђукановић увезао у Црну Гору да му помогне у манипулацијама, а посебно против оних које се боре против криминала и корупције. Цијела црногорска, а дијелом и међународна јавност зна да је Вања Ћаловић призната и храбра активисткиња у борби против организованог криминала и корупције“, саопштено је из Демоса.

Из ове политичке партије су додали и да умјесто да се пракси напада на критичаре појединаца, група и породица огризлих у криминал стане на крај, у Црној Гори је створен амбијент у којем се баш такво понашање охрабрује.

„Осим што постоје чињенице које говоре о правној неутемељености и неуставности овакве пресуде, постоји нешто што је немогуће оповргнути, а то је памћење црногорског друштва. У том памћењу Вања Ћаловић недвосмислено заузима мјесто најхрабрије критичарке власти, хероине грађанског бунта, боркиње против корупције и криминала, заштитнице људских права и слобода. Најновија хајка на Вању Ћаловић треба да буде повод за мобилизовање грађанских снага које морају да се заједно одупру најновијем скандалу хајке политички осмишљење и квази правно реализоване“, казали су у Демосу.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Vanja je kritičar vlasti,doduše doziran i s kvačilom,po instruktaži sa strane. Ipak,crnogorsko udbaško pravosudje je najsramotniji dio društva.Kako sudili,tako im Bog vratio na prvo i drugo koljeno!

  2. 0
    0

    Feride, pregaocu Bog daje mahove. Dakle, umjesto kletve namijenjene „crnogorskom udbaškom pravosuđu, svako od nas koji smo za slobodnu pravnu i pravičnu državu i vlast vezanu Ustavom i zakonima, dušan je da pruži otpor bezakonju, nepravdi, pljački države i njenih građana i pokoravanju uvlačenjem u zločinački NATO.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here