Насловна Друштво Најмање 45 погинуло у гранатирању северно од Адена

Најмање 45 погинуло у гранатирању северно од Адена

0
ПОДИЈЕЛИ

Шиитски побуњеници и њихови савезници неселективно су данас гађали подручје северно од града Адена, на југу Јемена, усмртивши најмање 45 људи, саопштили су медицински званичници.

ADENA

На стотине људи побегло је данас из Дар Сада, северно од Адена, у јеку интензивног гранатирања, навели су исти званичници.

Најмање 45 људи, за које се верује да су цивили, погинули су у нападу, рекли су званичници који су инсистирали на анонимности, јер нису овлашћени да дају изјаве за медије, пренео је АП.

Шиитски побуњеници се боре да сузбију офанзиву војске и локалних бораца, подржану ваздушним ударима коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом.

Прошле седмице, побуњеници су потиснути са аеродрома у Адену и из две главне градске четврти, након чега су најавили освету.

Аден је од марта поприште најинтензивнијих копнених борби у Јемену.

Саудијска Арабија, са својим коалиционим партнерима, покренула је 25. марта операцију Одлучна олуја, како би одбранила владу јеменског председника Абд-Рабуа Мансура Хадија од напредовања шиитских побуњеника Хута.

Операција је прекинута 21. априла, да би дан касније започела друга под називом Обнова наде, усмерена на политичке и мировне напоре.

Коалиција није, међутим, искључила могућност употребе силе у случају претњи и напредовања Хута унутар Јемена, а повремени вазушни удари и гранатирање су настављени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here