Насловна Друштво Најављен масовни повратак косовских емиграната из ЕУ

Најављен масовни повратак косовских емиграната из ЕУ

0
ПОДИЈЕЛИ

Њемачка, Аустрија и Швајцарска организоваће приоритетно депортовање косовских емиграната који су последњих месеци пребјегли у земље Европске уније, а према изворима листа „Коха диторе“, трошкове путовања сносиће Влада Косова.

kosovo

Према непотпуним подацима, током 2014. у иностранство је илегално, без потребних путних исправа, отпутовало више од 20.000 грађана Косова.

Како пише „Коха диторе“, грађани Косова који емигрирају у иностранство у потрази за бољим животом, само непотребно стварају трошкове јер земље чланице ЕУ неће давати азил зато што не постоји ни један разлог за илегално емигрирање у земље ЕУ.

Амбасадорка Њемачке на Космету Ангелика Виетс изјавила је у четвртак да ће Њемачка одбити све захтјеве за азил у тој земљи.

Један извор је дневнику „Коха диторе“ открио да је Амбасада Косова у Њемачкој контактирала авиокомпаније од којих је тражила да јој направе понуду за транспорт хиљаду емиграната из Њемачке на Косово.

– Амбасада је контактирала неколико авиокомпанија од којих је жељела да сазна цијену повратка хиљаду емиграната авионом. Није ми познато да ли је изабрана компанија, али је познато да ће рачун бити плаћен из косовског буџета – рекао је тај извор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here