Насловна Политика Најавили протестну шетњу поводом Поворке поноса

Најавили протестну шетњу поводом Поворке поноса

2

grb-sl-mali

Представници Клуба младих Српске листе (СЛ) најавили су да ће у недјељу организовати протестну шетњу поводом Поворке поноса и позивали Подгоричане да им се придруже и како су навели, суспротиве геј лобију у државним органима Црне Горе.

Клуб младих СЛ 1918, позива представнике геj лобија у Владиним министарствима да разумно одустану од одржавања Параде поноса у Подгорици«, наводии се у саопштењу те организације.

Како су навели из клуба младих СЛ, не ради се о правима геј популације која, како сматрају, није угрожена у Црној Гори, „јер су њени представници заступљени и у извршној и законодавној власти, него о најнижем пропагандном ударцу од стране окупаторских структура које су креирале актуелну црногорску државу“.

Према њиховим ријечима, све то дешава се у времену када је већина народа дискриминисана, покрадена и гладна, „а организовање марша девијантних кошта десетине хиљада ЕУР“.

У клубу младих СЛ сматрају да је следећи корак законско уређење „системског правног простора за педофилију, налик Холандији“.

Холандија је, како наводе, утицајна чланица Европске уније и у којој постоји и странка педофила „која се залаже за помјерање законске границе за сексуално општење са дјецом са постојећих 14 на предложених 12 година“.

»Српска листа нема намјеру да брани одавно раштимоване част и образ Црне Горе, али је одлучна за организацију протестне шетње у граду у коме се налазе вишевјековне цркве, храмови, ћивоти и мошти мученика за православну вјеру«, поручили су из те странке.

Они су најавили да ће сјутра обавијестити јавност о времену и маршути протеста.
,,А позивамо, да не буде спора, све грађане који желе да им дјеца живе у здравој социјалној средини, да нам се придруже јер наш протест неће бити класични страначки скуп. Позивамо све савјесне Подгоричане без обзира на вјеру и нацију да нам се придруже и јасно се успротиве геј-лобију у државним органима Црне Горе“, каже се у саопштењу.

Из Клуба младих СЛ навели су да су за одржавање параде зелено свијетло дали, у Бриселу гласајући за Декларацију октобра 2010. године – Ранко Кривокапић, Миодраг Вуковић, Предраг Секулић, Мевлудин Нухоџић, Александар Богдановић, Рашко Коњевић, Суљо Мустафић, Нада Дробњак, Василије Лалошевић, Предраг Булатовић, Славен Радуновић, Бранко Радуловић, Генци Ниманбегу и Горан Даниловић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Више него занимљив текст, због ове странке и закона у Холандији, и због овог списка имена на крају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here