Насловна Мозаик Награђени писци Удружења и Задруге на „Свободијади“ у Никшићу

Награђени писци Удружења и Задруге на „Свободијади“ у Никшићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Књиге Радојице Радовића, Милете Н. Булатовића и Стефана Бешовића које су одабране као најбоље на Конкурсу за објављивање књиге прозе, књиге поезије и прве књиге аутора до тридесет година Удружења књижевника Црне Горе и Књижевне задруге Српског народног вијећа биће представљене у Никшићу, на трибини УКЦГ „Свободијада“, у понедељак 15. јануара са почетком у 19 часова, у сали Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“.

Пред никшићком публиком о Радовићевом роману „Сура Гора” говориће Милутин Мићовић, о Булатовићевој пјесничкој збирци „Тражење пута” говориће Ђорђе Брујић, а о Бешовићевој књизи „Краснојарска бреза”, уредница трибине ,,Свободијада“ Милица Бакрач.

На истој вечери, поводом овог великог књижевног подухвата Никшићанима ће се обратити и предсједник УКЦГ Новица Ђурић, уредник Књижевне задруге СНВ Будимир Дубак и директор Књижевне задруге СНВ др Момчило Вуксановић.

Да подсјетимо, награђене књиге је одабрао жири у саставу: мр Милорад Дурутовић (предсједник), пјесникиња Милица Краљ (члан) и мр Александар Ћуковић (члан).

Пред никшићком публиком награђени писци, Радовић, Булатовић и Бешовић прочитаће одломке из својих књига.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here