Насловна Друштво На Малти не желе Руску православну цркву

На Малти не желе Руску православну цркву

6
ПОДИЈЕЛИ

Чланови Руске православне цркве на Малти поднели су захтев за изградњу првог православног храма на острву и због тога су се суочили са незадовољством локалног становништва, јавља „Тајмс оф Малта“.

Црквена општина Руске православне цркве на острву броји око 200 људи, али у овом тренутку нема своју цркву.

Нису сви становници Капарија поздравили иницијативу за изградњу храма у традиционалном руском православном стилу, пише лист. Према њиховим речима, црква би могла да одудара од осталих зграда на острву и створила би потешкоће за паркирање.

„Та зграда и њен дизајн нису адекватни за пејзаж малтешке долине“, изјавили су у организацији „Нејчер траст“, која је одговорна за очување локалних споменика.

Они су навели и да их брине кула храма, висока 26 метара, која би се визуелно веома истицала.

„Изградња храма би изазвала повећање саобраћаја и загађење, значајно би променила екологију рејона и нарушила би природну атмосферу споменика“, додали су у организацији.

У Саветодавном комитету за пројекте су изјавили да поздрављају „промену архитектуре храма у корист локалне инфраструктуре“, али да не захтевају изостављање основних симбола Руске православне цркве са будућег храма.

Извор: Спутњик

ПОДИЈЕЛИ

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Slazem se sa ovim potezom ljudi sa Malte,zato ce vjerovatno brzih dana doci druga bogomolja druge konfesije sa njime ce se sloziti i da ih niko ne pita,dodju camcem ove godine dogodine nikne dzamija,tako se to desava,a ovi koji hoce crkvu na Malti dodjite u Grbalj i tamo je sagradite ima mjesta dovoljno!

  • 0
   0

   Никола на Малти већ постоје две џамије недавно саграђене док је трећа у изградњи, направили су и свој „Исламски културни центар“ и Исламску основну школу.

   Видите кад је у питању ширење Ислама онда је то демократски пошто је по директиви вашингтонског лобија који хоће да уништи западне националне државе то је добро дошло, али пошто је Православно хришћанство уско везано за Русију оно није добродошло пошто је Русија главни непријатељ САД (зато и нас Србе сатанизују, а шиптарске терористе проглашавају за стратешке партнере иако се ништа не разликују од данашњих терористичких организација против којих како Матис рече се води глобални рат добра и зла, другим ријечима код њих се само пара и интерес цијене).

   Такође ево вам корисна веза уколико не знате да намјестите тастатуру на Српском, само укуцајте текст и притисните „Конвертуј“ текст ће бити пребачен на Српски.

   http://www.cirilizator.rs.sr/

   • 0
    0

    Vuce moj dobri hvala za konvertovanje kako ide sa ovim nasim slovima posto pisem na kompjuteru u Njemackoj,pa nema ovih nsih slova na latinici

 2. 0
  0

  Malta se „pokakila“ na svoju slavnu istoriju jer će postati islamistička deponija u kojoj će jedino pravoslavnim hrišćanima biti zabranjen pristup!

 3. 0
  0

  Малтешки витезови не дају…као ни у Сплиту што започета цр св Саве никада није завршена! до данас стоје темељи и зидине…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here