Насловна Друштво На Косову и Метохији ухапшен 75-ишњи Србин, Б. Митровић кренуо у Мушутиште...

На Косову и Метохији ухапшен 75-ишњи Србин, Б. Митровић кренуо у Мушутиште на обележавање храмовне славе

2
ПОДИЈЕЛИ
Хапшење Б.Митровића

Богдан Митровић (75) ухапшен је на Косову и Метохији, јављају агенције. У акцији хапшења времешног Митровића учествовало је чак тридесетак косовских полицајаца. У аутобусу из којег је изведен Богдан Митровић били су његова супруга, кћерке, зет и унук, изјавио је Милан Михајловић, вођа групе расељених Срба са КиМ, који су кренули на обележавање храмовне славе у село Мушутиште.

Михајловић објашњава да су и после хапшења морали да наставе пут због полицијске пратње, Милан истиче да је Богдановој супрузи Момирки позлило и да нису могли да позову хитну помоћ јер је косоовска полиција инсистирала да се њихов аутобус не задржава због пратње.

Иначе, расељени Срби из Мушутишта годинама уназад обилазе темеље своје цркве порушене 1999 године када је порушена и већина њихових домова. У селу је до 1999 године живело око 1000 Срба али се повратку расељених, који су изразили жељу да се врате противе локални Албанци, који су их прошле године спречили да обележе храмовну славу.

ИСПЛАНИРАНА АКЦИЈА

Косовски полицијаци који су ухапсили Митровића показали су налог тужиоца за хапшење а под образложењем да је оптужен за наводне ратне злочине. Пресретање аутобуса од стране више десетина полицајаца и хапшење једног од расељнеих само указује да је читава акција била испланирана и да Албанци на све начине настоје да спрече повратак расељених Срба, истиче Милан Михајловић, представник расељених Срба из Мушутишта.

ЂУРИЋ: НАСТАВАК ПОЛИТИКЕ ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА

Хапшење људи на основу некаквих тајних спискова је само изговор за наставак политике етничког чишћења српског народа са Косова и Метохије, саопштио је директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поводом хапшења једног Србина код Суве Реке.

Полиција је данас у Мушутишту, код Суве Реке, постала и отворени инструмент у шовинистичкој политици спречавања повратка расељених Срба, истакао је Ђурић.

Он каже да је Мушутиште протеклих година било симбол страдања српског народа и место окупљања најокорелијих албанских шовиниста и србомрзаца и, уместо да привремене власти у Приштини стварањем услова за повратак расељених у то село покажу да су за окретање нове странице у српско-албанским односима, оне шаљу казнене експедиције на Србе који се усуде да посете своје куће и цркву.

„Ми смо разумели ту поруку, и још једном политичарима у Приштини али и међународној заједници поручујумо да наше стрпљење није неограничено и да нормализације односа не може бити уколико друга страна то не жели“, напоменуо је Ђурић.

Он је оценио да је крајње време да буду предузети одлучни кораци да они који су брутално етнички очистили десетине српских градова и села на Косову и Метохији буду кажњени.

Извор: Новости

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Koja je ovo farsa iz Beogrda,narede, Siptarima da hapseSrbe koji idu na Kosovo a oni se jave kao MarkoDjuric da ih zastite,dogovr o prodaji tece nemetano,Andrej kasira pare od mafije sa Kosova i diluje pasose i drogu,to sú stvari o kojma treba pisati,a ne ove ,jer to njima ide u prilog,ovakve stvari treba ignorisati(nazalost) da bagra od Vucica vidi da je narod ukapirao o cemu se radi!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here