Насловна Политика На Филипинима убијено 56 исламских екстремиста

На Филипинима убијено 56 исламских екстремиста

0
ПОДИЈЕЛИ

Филипинска војска је, у операцији против терориста, убила 56 исламских екстремиста, међу којима је један који је описан као „странац“ а 21 особа је рањена.

slika-_original-1386529492-942891

Војска је прошлог мјесеца покренула операцију против Бангсаморо бораца за слободу ислама (БИФТ) у мочварном пољопривредном региону на острву Минданао гдје се исламски побуњеници деценијама боре за независност.

Посљедња рација услиједила је послије велике антитерористичке операције у јануару када су Филипинци убили малезијског екстремисту Зулкфли бин Хира, једног од најтраженијих људи у Азији, а смртно је страдало 44 филипинских командоса.

Неки филипински парламентарци довели су у питање учешће америчке војске која је, наводно, одиграла кључну улогу у операцији на острву Минданао – области са већинским муслиманским становништвом. Постоје извјештаји који говоре да су америчке беспилотне летјелице надлијетале подручје у вријеме операције.

Предсједник филипинског Сената Френклин Дрилон – моћан припадник владајуће Либералне странке и један је од најмање пет сенатора, који су отворили питање учешћа Американаца у операцији, упитао је да ли је ФБИ унапријед знао за ову операцију.

Дрилон је додао да је командант филипинске полицијске јединице командоса Гетулио Напенас изгубио посао због те „афере“.

Американцима није дозвољено да учествују у борбеним операцијама на Филипинима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here