Насловна Насловна На данашњи дан Монтенегро признао Косово*

На данашњи дан Монтенегро признао Косово*

6
ПОДИЈЕЛИ

„Влада Црне Горе вечерас је једногласно донијела одлуку о признању Косова*“, саопштио је министар иностраних послова Милан Роћен на дан 9. октобра 2008.

„Србија ће ускратити гостопримство амабасадору Црне Горе у Београду“, изјавио је Вук Јеремић, министар спољних послова Србије, што је била прва реакција власти Србије на ову срамну одлуку.

Влада с премијером Милом Ђукановићем на челу такву одлуку је донијела само дан након што је Генерална скупштина УН изгласала предлог Србије да се једнострано проглашена независност Косова и Метохије ставља у надлежност Међународног суда правде у Хагу.

Министар иностраних послова Милан Роћен је рекао да је влада усвојила заједничку изјаву Македоније и Црне Горе о признавању независности Косова*.

Од такве одлуке Ђукановића нису успјели да одврате ни представници црногорске парламентарне опозиције са којима је имао једноипосатни разговор у паузи сједнице владе.

Опозиција је казала да такву одлуку никада неће признати, што је и дан-данас доследни став Демократског фронта, најјачег опозиционог савеза.

„Не видим други начин да се допринесе стабилности региона него кроз јасно одређење према независности Косова*“, изјавио је тада Ранко Кривокапић, данас опозиционар на челу СДП-а.

ПОДИЈЕЛИ

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Na danasnji dan prije 9 godina ostao je nas crn obraz za vijek vjekova.I to danas niko vise ne pominje osim casnog izuzetka DF.Pitajte onoga crvenoga prevaranta Becica sta misli o ovome.

 2. 0
  0

  То је друга највећа срамота у историји Црне Горе.Прва је дочек талијана на Цетињу 41.Са признањем изгубљена је јачина имена Црногорац (Частан и Поштен)Све је то пало у воду са Издајом Брата

 3. 0
  0

  U zivotu je cesto vaznije KAKO nesto kazete nego SHTA kazete.

  Ilustracija: Kazes devojci: „Ja te volim (Je t’aime, je t’adore), ali ZVUCHI kao da si rekao: „Ja te uopste ne volim (Je ne t’aime pas du tout, I don’t love u at all). Iste reci, 100% ista recenica, a totalno drugo znacenje, smisao.

  Nije samo sramota to STO je Milo uchinio, vec je jos veca sramota KAKO je on to ucinio. Jedno je ako CG ili Milo odluce nesto svojevoljno, bez obzira da li je to krivo, pravo. Sasvim trece je kad je to Milo uradio POD UCENOM, pod pistoljem na chelu, takoreci. Sacuvao bi nekakav respekt u narodu, da je kao Milosevic otisao u Hag da odlezi za komandnu odgovornost za ratne zlocine u Dubrovniku i Cavtatu. Da je otisao da odlezi zatvor u Italiji za sverc duvana, to bi bilo nesto trece. Medjutim on je izbrao da POD UCENOM PRVI (Uz HR, Tursku i S. Arabiju) prizna „Kosovu“ na okupiranoj (Meka Protektorat okupacija) Srpskoj-Crnogorskoj zemlji.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here