Насловна Мозаик На аукциjи продат ручак са Вореном Бафетом за 3,4 милиона

На аукциjи продат ручак са Вореном Бафетом за 3,4 милиона

0
ПОДИЈЕЛИ

Aнонимни купац пристао jе да плати више од 3,4 милиона долара за приватни ручак у друштву америчког милиjардера Ворена Бафета, при чему ће зарада од те аукциjе бити донирана хуманитарноj фондациjи „Глаjд“ за помоћ бескућницима, jавили су данас амерички медиjи.

Износ од 3.456.789 долара понуђен за ручак са Бафетом jе изjедначен са претходним рекордом из 2012. године, кад jе такође анонимни купац понудио идентичан износ да би ручао са Бафетом, а то jе уjедно и наjвредниjа ствар продата у хуманитарне сврхе на иБеjу, пренела jе агенциjа AП.

Aукциjа на иБеjу у траjању од недељу дана, чиjи jе циљ био прикупљање средстава за фондациjу „Глаjд“ из Сан Франциска, започела jе у недељу, а окончана касно синоћ.

До jуче у подне су понуде премашиле износ од 2,6 милиона долара, што jе готово 300.000 долара више у односу на износ коjи jе прошле године за ручак са Бафетом платио тадашњи победник, компаниjа „Далиjан Зус Eнтертеjнмент“ из Пекинга.

Шест од последњих осам победника на аукциjи jе платило по више од два милиона долара за оброк у друштву Бафета, инвеститора коjи се налази на челу конгломерата „Беркшир Хатавеj“.

Бафет jе досад за фондациjу „Глаjд“ прикупио више од 20 милиона долара, а он jе почео да нуди вечеру на аукциjи након што му jе његова прва супруга Сузи, коjа jе волонтирала у тоj фондациjи, указала на њихов рад.

Сузи Бафет jе преминула 2004. године, али се веза између Ворена Бафета и фондациjе „Глаjд“ одржала до данас.

„Поносан сам што сам део нечега што jе директно помогло тако великом броjу људи коjима jе потребна помоћ. „Глаjд“ jе мост спаса за хиљаде људи на рубу очаjа и помаже им да поврате достоjанство и добиjу нове прилике, тиме што им покриваjу основне потребе“, истакао jе Бафет.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here