Насловна Политика На 20. годишњицу „Олује“ биће представљени резултати конкурса за споменик српским жртвама

На 20. годишњицу „Олује“ биће представљени резултати конкурса за споменик српским жртвама

0
ПОДИЈЕЛИ

Градски менаџер Горан Весић најавио је данас да ће 5. августа на 20.годшњицу хрватске акције „Олуја“ бити објављени резултати конкурса за идејно решење споменика грађанима Србије, који су погинули током ратова деведесетих година на простору бивше Југославије.

milica-rakic

Добро је да се као друшво одужимо свим страдалим нашим грађанима током ратова деведесетих година прошлог века“ рекао је Весић и додао да је прихваћена идеја да у оквиру тог комплекса буду исписана имена свих 26.000 жртава.

Како је навео Весић, 31. јула у Музеју Историје Југославије, биће представљени радови приспели на конкурс за идејно решење споменика, додајући да ће радови на том комлексу бити спроведени током наредне године јер, како је истакао, за тако озбиљан пројекат потребно је више времена.

Градски менаџер је подсетио да ће нова биста Милици Ракић, страдалој девојчици током НАТО бомбардовања, бити постављена до краја септембра у Ташмајданском парку.

„Споменик ће бити посебно осветљен и Град ће се потрудити да у будуће заштити споменик од вандала. Он јесте постављен после бомбардовања 1999. године, али никада није заведен као званичан споменик. Због тога ће Градска комисија за споменике овај споменик увести у регистар, што ће омогућити Граду да га одржава на начин како то чини са свим споменицима културе на својој територији“, казао је Весић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here