Насловна Мозаик Мутко: Казниће нас новчано због политичких парола

Мутко: Казниће нас новчано због политичких парола

0
ПОДИЈЕЛИ

УЕФА је јуче званично покренула истрагу поводом инцидената у Подгорици у петак вече, а осим репрезентације Црне Горе, чији су навијачи изазвали прекид утакмице, на тапету европске куће фудбала је и Фудбалски савез Русије.

78643be5c89466e419f206b1ef7d9252

Поступак је отворен и против руских навијача због бацања пиротехничких средстава„, навела је УЕФА.

Министар спорта Русије Виталиј Мутко казао је у изјави руским медијима да очекује да ће казна коју ће добити Фудбалска федерација „зборнаје“ бити само новчана.

Мутко је, наиме, свјестан свих испада навијача репрезентације Русије.

Мислим да ће казна која ће се изрећи нашој страни бити само новчана. Све зависи од тога шта су инспектори Уефе забиљежили на трибини. Већ смо упозорени да је на трибини била нека врста политичког банера. Нешто је било тамо. Не знам тачно шта, али је на трибини са руским било и навијача из Србије„, казао је Мутко.

Руско-српски навијачи на јужној трибини су се током полувремена гађали столицама са црногорским навијачима – предмети су летјели преко високе ограде и два кордона полиције, који су формирали тампон зону.

Инцидент на Југу био је можда најжешћи те вечери, али то није довело до прекида меча, већ убачени предмети у терен са сјеверне и западне трибине.

Бакља са сјевера је у 10. секунди повриједила руског голмана Игора Акинфејева и изазвала 35-минутни прекид утакмице, док је упаљач бачен на бека Комбарова у 67. минуту изазвао дефинитиван прекид меча.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here