Насловна Издвојено Мустафу НАТО прошверцовао мигранском рутом на сјевер КиМ, Срби прекинули комуникацију са...

Мустафу НАТО прошверцовао мигранском рутом на сјевер КиМ, Срби прекинули комуникацију са КФОР-ом

1
ПОДИЈЕЛИ

Директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић казао је да је тзв. покрајинског премијера Ису Мустафу данас НАТО прошверцовао мигратском рутом на сjеверу КИМ, тамо гдје га српски народ неће и не жели, преноси „Танјуг“.

„Мигрантском рутом је прошверцован кроз шуму на север КИМ, на територију између општина Звечан и Лепосавић, прошао је кроз шуму и кроз албанска села са циљем да изазове дестабилизацију, несигурност и евентуално исповорицира насилну реакцију нашег становништво на том делу КИМ“, рекао је Ђурић новинарима.

О намјерама Мустафе, додао је Ђурић, приликом „блиц“ и „шверц“ посjете сjеверу КиМ најбоље говори друштво у којем је дошао, у којем га је прошверцовао НАТО на сјевер КиМ, а међу људима са којима је био је и „такозвани министар косовских снага безбедности Деволи“.

„То говори о стварним намерама и господина Мустафе коме ова посета вероватно делимично служи за политичку пропаганду, делимично да би застрашио Србе на северу КиМ и испровоцирао неку реакцију“, казао је Ђурић и додао да ово представља кршење обавеза међународног безбједносног присуства КФОР-а и НАТО-а на северу КиМ, који не смију и немају право да дозволе присуство представника такозваних косовских снага безбједности на северу КиМ.

Kosovo Fearing Peace

Срби прекинули комуникацију са КФОР-ом: Миротворци постали окупатори

Политички представници Срба са сјевера Косова до даљег прекидају комуникацију и сарадњу са КФОР-ом, саопштено је вечерас из кабинета градоначелника Сјеверне Митровице Горана Ракића, преноси „Танјуг“.

„Политички представници Срба са севера Косова и Метохије најоштрије осуђују инструментализацију КФОР-а који је данас обављао улогу политичког покровитеља Исе Мустафе приликом ненајављеног боравка на северу покрајине, и до даљег прекидају комуникацију и сарадњу са КФОР-ом,“ стоји у саопштењу.

Они су нагласили да се ова посјета догодила се противно вољи житеља сјевера Косова и Метохије те стога на њу гледају као на демонстрацију силе Исе Мустафе, јер да је заиста силан не би му требала међународна оружана пратња, већ као на провокативни војно-политички маневар КФОР-а, чија је намјера нарушавање процеса нормализације и изазивање страха и неспокојства међу Србима сјеверно од Ибра.

„КФОР је овиме прешао танку линију која дели миротворце од окупатора, јер уместо да служи потребама стабилизације прилика на Косову и Метохији данас је био фактор дестабилизације“, нагласили су представника Срба из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић и додали да је КФОР, ставивши се на страну политике, нарушио свој кредибилитет код српског народа на сјеверу покрајине.

„Српском народу на северу Косова и Метохије не може се оружјем наметати политичка реалност, и грдно се вара свако ко мисли да застрашивањем може да нас натера да беспоговорно прелазимо преко једноумља и политичког насиља, који су и довели до замрзавања учешћа српских политичких представка у косовским институцијама,“ наводи се на крају саопштења, преноси „Танјуг“.

Подсјетимо, тзв. косовски премијер Иса Мустафа присуствовао је данас на сјеверу Косова церемонији отварања моста на ријеци Бистрици иако су Срби блокирали магистрални пут Приштина – Рашка у месту Рударе у општини Звечан. Мустафа је због тога, заједно са још неким представницима сепаратистичке косовске владе и косовских безбједноносних снага до сјевера Косова стигао алтернативним путним правцем.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here