Насловна Политика Мустафић: Концепт прелазне владе нејасан

Мустафић: Концепт прелазне владе нејасан

1
ПОДИЈЕЛИ

Концепт прелазне владе нејасан је и неразумљив, оцијенио је потпредсједник Бошњачке странке (БС), Суљо Мустафић, наводећи да та партија није добила званичан позив за разговоре о том питању.

suljomustafic

Из Демократског фронта оцијењено је да је добродошао свако ко буде заинтересован да учествује у иницијативи за формирање прелазне владе.

„Концепт који је, макар у медијима, саопштенн доста је нејасан, неразумљив, не знам на шта се односи, на какав се вид владе односи“, казао је Мустафић агенцији МИНА.

БС, како је рекао, није добила ни званичан ни незваничан позив за разговоре о тој идеји.

„Ако стигне било какав позив, одговорићемо, а прије тога партијско руководство заузеће став. Никакав званичан позив нијесмо добили, нити смо око тога разговарали, тако да не знамо на које субјекте се то односи, о чему се ради, какав је концепт“, додао је Мустафић.

Он је казао да је реалност да је Влада на пола мандата, да се очекује њена реконструкција и да би Црна Гора у овој години требало да се суочи са даљим процесом напретка ка Европској унији (ЕУ) и добијању позивнице за НАТО.

„Очекујемо пуни ангажман Владе по тим питањима, који би био видљив, мјерљив и имао резултате добијањем позивнице за НАТО и даљи напредак у европским интеграцијама“, додао је Мустафић.

Што се тиче других циљева, како је рекао, економских реформи и већег ангажмана у борби против корупције и криминала, то су циљеви којима морају бити посвећени и који су веома важни и значајни.

„Ови циљеви су јако важни и на њима треба да радимо, независно од тога да ли је неко у власти или опозицији и да заједнички допринесемо политичкој и свакој другој стабилности у Црној Гори“, рекао је Мустафић.

Како је додао, било какав други вид политичког дјеловања потпуно је легитиман. „Али не треба да доводи у питање оно што су кључни циљеви државе и друштва“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here