Насловна Мозаик Мустафа од Монтенегра

Мустафа од Монтенегра

5
ПОДИЈЕЛИ

Кад је о црногорским средњим школама реч, велико дело великог Његоша појављује се тек у другом разреду уз стидљиву анализу само неколико стихова и – ништа више.

Уз свесрдну подршку (не)очекиваног савезника, некадашњи врховни поглавар Исламске заједнице БиХ и актуелни председник Светског бошњачког конгреса Мустафа Церић, користећи простор једних наших новина и то из категорије озбиљнијих гласила, не бирајући речи осуо је дрвље и камење на Петра Петровића Његоша и његов „Горски вијенац“ означавајући их као „корене геноцида према Бошњацима“ и затражио да се не само у БиХ него и у Црној Гори и другде забрани изучавање и читање тог дела!

„Што се нас Бошњака тиче, то је дело које позива наше суседе на геноцид“, кликће отровним речником Мустафа Церић против једног од највећих песника и мислилаца у историји српства.

И то му је мало, па му смета не само Његош већ и Република Српска, коју он и његови истомишљеници, као што је то већ и урадио и високи представник Валентин Инцко, изједначавају са нацистичком творевином Независне Државе Хрватске и са Исламском државом тражећи њено укидање!

Најчудније је, међутим, што за своје захтеве призива у помоћ и званичну Црну Гору, чији антињегошевски и антисрпски и пронатовски део је одавно и великог владику Петра Петровића Његоша и његово узвишено дело са „Горским вијенцем“ забрани, чак и помињање његовог лика и дела у образовним и установама културе прихватајући тврдње Сарајева да је реч о „геноцидном пјеснику“.

Кад је о црногорским средњим школама реч, велико дело великог Његоша појављује се тек у другом разреду уз стидљиву анализу само неколико стихова и – ништа више.

„Док год се „Горски вијенац“ чита и пјева у школама и црквама, никад Бошњак не сме да спава и да увек буде будан“, одваљује сасвим непотребно Мустафа Церић, јер званична Подгорица, те застрашујуће поруке одавно примењује у пракси „новог црногорског идентитета“.

Због свега наведеног не би било зачуђујуће да садашњи владари Црне Горе, не, наравно, оне Његошеве, уз пригодну церемонију Церићу и његовим бившим и садашњим титулама придодају још једну за њега милозвучну – Мустафа од Монтенегра. У златотиску, наравно.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Mustafa od Montenegra!?
  Na šarenom ćilimu stizalo.
  Da nam lijepu bratsku reče! Kako smo genocidni da nam kaže, još od te veličajne knjige takvi, u tu njima mrsku knjigu svjezani, dok oni mir kaurskom Svijetu nose, pune ruke svakojaka berićeta, bombona i slatka rahatluka što miriši na svilenu arapsku ružu!
  Da nije naše literalne genocidnosti sve bi šarom cvjetalo, u hiljade boja ljubavi bez granica, između njegova Istoka, i ovih Zapada.
  Jedino im kvarimo mi i knjiga ova u vijenac spletena!!!
  … Da nas stid bude, đe smo jedino ovo mi potrčali da idilu kvarimo, hiljadama što traje, pa još i rasplamsaje u nove dane.
  Između njih i ovih!

 2. 0
  0

  Ако ћемо реално наслов треба да гласи „Мустафа од Карадага“.
  Ово је Карадаг Бошњака у коме је Његош „највећи крвник Бошњака и ислама“. Почујте то вечерас у бошњачким Игхрама без граница на ТВ Вијести.

 3. 0
  0

  И још припријети Бошњак Муховић да има више Бошњака у Тузланском кантону него Црногораца у читавом свијету. А да је Његош крвник, поред Бошњака, знају и Кучи. Промијенио се вакат, констатује Муховић, није ово Његошева Црна Гора коју је сву могао виђети са Ловћена. Ово је нека друга Црна Гора. Бошњаци су са ДПС-ом на власти, али ће свиђати искључиво за себе и Бошњаке којима никад није било боље. Ваљда од вакта Турака.
  Тешко теби Његоше и твојим сљедбеницима. „Потурчи се плахи и лакоми“ и још им приде ДПС месија поче власти дават посластице. По своје је доша Враг, слободарску Црну Гору преузима Карадаг.

 4. 0
  0

  И нешто се све мислим, а сумњам да је добро тако размишљати, колико је нас Срба у Црној Гори, Србији и Републици Српској, ако Његош поново пропоје од зла домаћега.

 5. 0
  0

  Crnogorci su genocidni što su se branili od turskog zuluma a turci su male mace.

  Trebali su istrebiti sve sto nije pravoslavno još tad i situacija bi bila bolja. Ovakvim izjavama muslimani traze sami da ih zadesi neko zlo prvom prilikom koja se ukaže.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here