Насловна Мозаик Муслин: Озбиљни ривали на путу до Русије

Муслин: Озбиљни ривали на путу до Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

У фокусу селектора Славољуба Муслина и његових сарадника налазе се утакмице наших ривала на путу до Светског првенства у Русији 2018, селекција Велса, Републике Ирске и Аустрије које учествују на Европском првенству у Француској.

Први ривал Орлова биће репрезентација Републике Ирске, 5. септембра у Београду, а састав Мартина О Нила у мечу са Шведском (1:1) показао је да се није случајно нашао на самиту најбољих европских селекција.

Уосталом као и Велс који је на премијери савладао Словачку (2:1) и потврдио да се налази у великом успону.

-Обе селекције су потврдиле да имамо озбиљне ривале на путу до Русије, а сигуран сам да ће нас у исто уверити ускоро и Аустрија која се сутра, 14. јуна састаје са Мађарском, истиче селектор Славољуб Муслин.

Велс је оставио сјајан утисак у победи против Словачке, али нама је у овом тренутку важнија слика Републике Ирске.

-Видели смо врелу ирску крв, веома борбену екипу, јаког карактера.

Импонује њихова ангажованост, пресинг који је угушио Швеђане у добром делу игре.

Шведска се није видела у првом полувремену, Ирци су доминирали, стварали прилике.

За разлику од Велшана који играју у нашем систему, Ирци се и даље ослањају на острвски стил, углавном форсирају дуге лопте, а најопаснијији су из прекида.

У ложи стадиона Француска био је Зоран Филиповић, један од помоћника у стручном штабу репрезентације,који ће спремити детаљан извештај са овог меча.

-Имају Ирци, као и свака селекција, врлине и мане,а на нама је да се добро припремимо.

Сведоци смо великог броја утакмица на „један гол“, а то само говори о квалитету селекција и малим детаљима који одлучују.

Свесни смо онога што нас очекује, циља који имамо а слика која нам долази из Француске само говори да ћемо морати у сваком мечу да дамо свој максимум уколико желимо, а хоћемо на Светско првенство, јасан је Славољуб Муслин.

Селектор Србије одлази у четвртак у Француску где ће 16. јуна гледати меч Велс – Енглеска а два дана касније дуел Аустрија – Португалија.

Све утакмице наших ривала у квалификацијама за СП стручни штаб је, дакле, покрио, а поред селектора Славољуба Муслина и Зорана Филиповића, важан задатак има и Горан Ђоровић, који ће такође имати улогу специјалног посматрача.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here