Насловна Поглед Муслиманке из БиХ иду у Сирију

Муслиманке из БиХ иду у Сирију

5
ПОДИЈЕЛИ

burkaПолиција у ФБиХ дошла је до податка да и жене из БиХ одлазе на ратиште у Сирију, односно да се све више дјевојака шеријатски вјенчава са момцима који се боре на страни побуњеника против сиријског предсједника Башара Ал-Асада и са њима одлазе у ,,сиријски пакао“, јавља Срна.

Породице дјевојака пријавиле су случајеве Федералној управи полиције, али из страха за њихове животе не желе говорити, пишу федерални медији.

Позивајући се на ФУП, исти извор наводи да и све млађи момци из БиХ одлазе у Сирију, те да, према евиденцијама полиције, у Сирији ратују и двадесетогодишњи младићи.

Према званичним подацима, четири држављанина БиХ изгубила су живот у Сирији, али се страхује да би тај број могао бити већи, јер махом мијењају имена, па је немогуће установити да ли је ријеч о држављанину БиХ.

,,Посебан проблем за нас је чињеница да такве особе не можемо оптужити за кривично дјело. Зато је важно да се законски ријеши овај проблем. Међутим, посебна опасност по БиХ је њихов повратака са ратишта, јер су они тада `темпиране бомбе`“, рекли су у ФУП-у.

Већина дјевојака скоро да је малољетна и нема завршену школу. Неке су се чак путем интернета упознале са ратницима, односно мужевима.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Zarobili sebe u tudjina , pa neka sto vise nisu Srbi , no sada nisu vise ni Sloveni ni ,,Bosanci,, vec 100procentni Arapi. pa ko nece Brata za Brata , taj ce tudjina za gospodara.

 2. 0
  0

  E ala si nam ti bio ikad brat. Iskoristio si svaku priliku da se od nas etnički očistiš i da nas uništiš! Kad to ponovo budete poželjeli proći ćete kao bos kroz trnje!

 3. 0
  0

  T(u) R (či)N KONAČNO SI SE PREDSTAVIO KAO POTURICA , LAŽNO SE PREDSTAVLJAŠ KAO TURČIN ALI PROZRELI SMO TE JER STALNO UČIŠ LJUDE PISMENE PISMENOSTI I DAJEŠ OCJENE O NEČIJEM KOMENTARU UMJESTO DA SAM PRAVIŠ KOMENTARE NA NEKE ČLANKE TI ARBITRIRAŠ I VRIJEĐAŠ LJUDE KOJI UMIJU DA MISLE SVOJOM GLAVOM . UZMI DA ČITAŠ KNJIGE I GLEDAŠ FILMOVE EMIRA KUSTURICE DA NAUČIŠ KAKO JE ON KAO NAJEMINENTNIJI MUSLIMAN POSTAO NAJEMINENTNIJI UMJETNIČKI STVARALAC I NIJE GA STID ŠTO SE VRATIO VJERI SVOJIH PREDAKA KOJI SU BILI PRINUĐENI DA MIJENJAJU VJERU DA BAI OPSTALI I SAČUVALI GLAVE OD TVOJIH TURAKA . A TI TRN UČIŠ NEKOG ČOVJEKA OVDJE U IN4S KAKO DA OPERE KAKO TI KAŽEŠ 5 KILA „BALJEGA “ , OČIGLEDNO SI SRUČNJAK ZA HIGIJENU „ADEMOVICE “ TE JE TO TVOJ NAJJAČI KOMENTAR I DOPRINOS DA POSRANEMO EKOLOŠKA DRŽAVA .

  • 0
   0

   Izgleda ti je mnogo žao usranog Bijelića! Da što znaš nebi nikom rekao da je poturica jer bi to trebao da bude onaj koji sebe proglasi Turčinom a ne onaj ko primi islam kao vjeru i postane musliman! E nešto je drukčija stvar je kod vas Srba iz Crne Gore koji se stidite svog crnogorstva pa se izjašnjavaju kao Srbi ili crnogorski Srbi itd. Tu nije riječ o promjeni vjere no o promjeni nacije pa se takvi s pravom moraju nazvat posrbice. E, bez uvrede, ti si takav! Vidim pokušavaš da me uvrijediš pišući u nekim zagradama da me vidiš kao Turčina.U tome si se još više učvrstio na osnovu mog komentara đe se stavljam na mjesto onih protiv kojih Srbi čitavih 100 godina gaje neprijateljstvo i genocidne zločine! E ja sam uvijek na stranu onih koji su neopravdano napadani i uništavani jer se drukčije mole bogu i ništa više. Ne stidim se imena ni jednog naroda na svijetu pa recimo ni Roma koje najčešće uzimaju kao primjer za neukost i neke druge negativne strane. Jedino ne želim da budem zatucani nacionalista i primitivni šovinista ka ti,brđanine. Misliš da ćeš se takvim primitivizmom i vrijeđanjem i omalovažavanjem ljudi druge vjere dokazat kao veći Srbin!? Ne, vrlo si nisko pao. Takav kakav si ostao si bez onoga najvrednijeg kod čovjeka, bez čojstva!Omalovažavanjem i vrijeđanjem druge vjere i nacije ti samo ponižavaš tu tvoju jadnu vjeru i naciju i sve one koji pripadaju tvojoj naciji i vjeri. A to nije u redu! Kad bi se to omalovažavanje odnosilo samo na tebe ne bi bilo problema. I dalje stoji ono što sam ti više puta rekao da se ponašaš vrlo nepismeno pišući čitave komentare velikim slovima.To sigurno radiš jer ne znaš đe se piše veliko a đe malo slovo!? No nijesi sam koji iako ptpuno nepismen neprekidno lupa po kompjuteru. Da ti nađem samo jednog tako izrazito nepismenog, koji se zamisli predstavlja kao Nik-pismeni!? Pogađaj slobodno i dalje ko sam i koje sam nacije jer ništa nijesi pogodio.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here