Насловна Мозаик Мушкарци срећни само ако им је жена лепа

Мушкарци срећни само ако им је жена лепа

0
ПОДИЈЕЛИ

zena

Лепота је мушкарцима пресудна за успешан брак, показала су најновија америчка истраживања. Мужеви који поред себе имају привлачне супруге имају дуже и срећније бракове, а што је најважније, то задовољство не нестаје с годинама.

За разлику од мушкараца којима је женска лепота једино потребна за брачну срећу, жене не деле исто мишљење, већ им је за хармонију у браку јако битно то какав је мушкарац изнутра, преноси “Телеграф“.

Студија је трајала четири године и рађена је у сарадњи са више од 450 парова, а психолог Андреа Мелцер имала је задатак да све спроведе како треба. Лепота супружника била је оцењена пре почетка саме студије, током које су парови одговарали на питање колико су срећни.

Истраживање је показало да су мужеви били задовољни подједнако и на почетку и на крају студије, али само у случајевима у којима је жена оцењена као атрактивна. Истовремено, лепше жене су биле срећније у браку, што је научнике навело на закључак да се партнерова срећа шири и на партнерку, због чега се све претвара у хармоничан однос у ком су сви задовољни.

Ипак, добар изглед мушкараца није утицао на задовољство жена, већ се показало да је мозак на првом месту, када је кључ успешног брака код припадница нежнијег пола у питању.

Мелцерова напомиње како ово истраживање коначно потврђује оно о чему се дуго полемише, а то је да лепота дефинитивно има пресудан значај у мушко-женским односима. Према њеним речима, ово истраживање не показује да су мушкарци површни, већ да једноставно више цене партнерке које лепо изгледају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here