Насловна Политика Мурић: Раднике са завода превести у реалан сектор дрвопрераде

Мурић: Раднике са завода превести у реалан сектор дрвопрераде

0
ПОДИЈЕЛИ

Позитивна Црна Гора инсистира на удруживању рожајских дрвопрерађивача, Владе и локалне управе како би се обезбиједио реномирани европски произвођач намјештаја, за којег би се радили финални емелементи по његовом програму. На овај начин Рожаје би упослило око 500 радника, чиме би се смањила социјална давања и поспјешио економски развој града, каже Цане Мурић, члан Општинског одбора Позитивне ЦГ Рожаје.

rozaje

„Произвођач би у обавези да достави програм за производе и обезбједи потребне машине, како би рожајски дрвопрерађивачи организовали финалну производњу. Тиме би се спријечио извоз сировине, а створила би се нова национална вриједност,корисна за општину и државу“, додаје Мурић.

„У том правцу, захтјевамо да локална управа и ресорно министарство учине све да зауставе неконтролисани извоз обле грађе и заштите наш рудник небрушеног зеленог дијаманта, како би сачували ресурсе и уз помоћ ино партнера покренули производњу за стварање нових вриједности и економског развоја Рожаја“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here