Насловна Мозаик Мурал београдског умјетника у Мадриду

Мурал београдског умјетника у Мадриду

Артез је до сада обојио зидове многих градова, међу којима су Истанбул, Беч, Каиро, Алмати

0
mural
Мурал је ауторов позив путницима да дођу у Мадрид

У оквиру умјетничког сајма „Urvanity Art Fair“ Београдски визуелни умјетник Андреј Жикић Артез, насликао је мурал у једној од најпрометнијих улица у Мадриду.

На четири спрата у главној, веома прометној, градској зони Мадрида, протеже се мурал под називом „О овом граду“.

Елементи на муралу су препознатљиви за рад овог умјетника. То су њежни женски лик, собне биљке, кућице за птице, књиге… Овог пута представљају позив путницима да дођу у Мадрид, преноси Танјуг.

Артез каже да мурал који је насликао прича о Мадриду, мјесту гдје посјетиоци из цијелог свијета могу да дођу и уживају у живописним умјетничким и културним садржајима које тај град нуди.

Дјевојка приказана на муралу држи гомилу књига важних за историју и културу града, као и малу кућицу за птице, која позива све птице селице да долете овдје и осјећају се као код куће“, рекао је Артез.

Његов рад је изазвао велику пажњу пролазника, локалног становништва, али и туриста.

У једном тренутку сам се окренуо и дочекале су ме овације. Осликавање је посматрало више од педесет људи који су ми аплаудирали“, присјећа се Артез и додаје да је касније сазнао да је и Мануела Кармена, градоначелница Мадрида, тражила организаторима фестивала да јој пошаљу фотографије мурала, сазнајемо од Танјуга.

Фестивал „Urvanity Art Fair“ представио је радове више од деведесет међународно афирмисаних умјетника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here