Насловна Друштво МУП због паљења НАТО застава позвао на разговор чланове Покрета за неутралност

МУП због паљења НАТО застава позвао на разговор чланове Покрета за неутралност

1
ПОДИЈЕЛИ

Покрет за неутралност Црне Горе је саопштио да оштро осуђује, како тврде, грубо и намјерно шиканирање својих чланова, предсједника Асоцијације студената Вука Вујисића и члана Асоцијације Аљоше Туровића, од стране црногорског Министарства унутрашњих послова и познатих НАТО агитатора који њиме руководе.

anti-nato-cg-02

Наиме, како наводе у саопштењу, позив МУП-а на информативни разговор стигао је јуче на породичне адресе Вука Вујисића и Аљоше Туровића наводно због „давања обавјештења поводом паљења НАТО заставе на тргу Републике“.

Такође, у позиву је наведено да ће, уколико се позвани не појаве, бити принудно доведени.

Подсјећамо да се паљење заставе одиграло прије неколико дана, а да је одговорност за то је преузела Партија рада.

„Обавјештавамо јавност да се, иако Туровић није у Црној Гори већ се више од мјесец дана јер се налази у студентском кампу у иностранству, овим чином малтретирање његове породице и даље наставља, посебно ако узмемо у обзир стрес током процесуирања Туровића када је ухапшен због сједења на улици 15.02.2014. године и мирног изражавања свог слободарског протеста против актуелног корумпираног и криминогеног режима Мила Ђукановића, као и своје жеље да младост живи у једном праведном и демократском систему којем је данашња Црна Гора сушта супротност“, наводе из Покрета за неутралност.

Како додају, то што ни Туровић ни Вујисић нијесу били у Подгорици на дан дешавања (Вујисић је био у Тивту) и како је јавности већ познато ко је запалио НАТО заставу – што је легитиман, Уставом заштићен начин да се покаже незадовољство према агресивном ширењу НАТО империје, јасно је да овим позивом и сличним акцијама, режимска полиција, која одавно ради у служби перфидних НАТО елита, покушава да шири неспокојство и страх међу заговорницима владавине права, демократије и социјалне правде у Црној Гори.

„Покрет за неутралност Црне Горе одлучно изјављује да неће дозволити ауторитарно поступање полиције према њиховим најмлађим члановима и да ће се обратити релевантним домаћим и иностраним адресама посебно због тога што сумњамо да су намјерно позвани најмлађи чланови да би се појачао ефекат страха и шикане. Упозоравамо црногорску јавност да се поступање црногорске полиције у дужем периоду коси са правом и правдом и стављено је у службу оних који крше све законе, од Устава до најмањег правилника, да би задовољили своје грамзиве властодржачке интересе и напунили своје џепове. Вријеме је да се поштени полицајци, ако их има, јасно ограде од својих криминогених и репресивних колега. Поручујемо да наши чланови неће понизно долазити на бесмислене информативне разговоре и да, ако желе да од нас чују информације које немамо, а полиција и АНБ их већ одавно посједују, мораће да нас опет хапсе“, стоји у реаговању Покрета.

Они су позвали све НВО које се бави људским правима у Црној Гори, као и све опозиционе партије, да осуде јасно видљиве знаке полицијско-диктаторске државе у коју је Ђукановић претворио Црну Гору.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Браво милицијо! Погледајмо шта су ова два штакора, иначе чланови Мандићеве Нове, изјавили приликом паљења заставе: „…Crna Gora tokom svoje istorije uvijek bila protiv okupatorske čizme, a to je pokazala i otporom velikosrpskom nacionalizmu u nedavnoj prošlosti…“.

    http://portalanalitika.me/clanak/195127/zapaljena-zastava-nato-a-u-podgorici

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here