Насловна Друштво МУП Црне Горе саботира регистрацију Равногорског покрета

МУП Црне Горе саботира регистрацију Равногорског покрета

12
ПОДИЈЕЛИ

 Cetnici

Равногорски покрет у Црној Гори обратио се амбасадама САД, Русије, Француске и Велике Британије са захтјевом да им помогну како би покрет био регистрован, јер, како каже један од оснивача Иван Милошевић, МУП и након два мјесеца ћути.

Након ћутања МУП-а нема нам друге него да закључимо да неко још увијек не жели да превазиђе комунистичке зидове и призна злочин који је над војском генерала Михаиловића из Црне Горе урадила Титова војска. На ту чињеницу не указујемо како бисмо позивали на освету, већ сматрамо да је рехабилитација Дражиних војника један од корака ка истинском и неопходном народном помирењу. Црна Гора не може и не смије и након пропасти комунизма да и даље живи у складу са основним начелима тог система„, каже Милошевић.

Како преносе Дневне новине, он је додао да припадници Равногорског покрета нијесу непријатељи Црне Горе.

На оснивачкој скупштини невладиног удружења Равногорски покрет Црне Горе, одржаној 18. новембра 2014. године у Подгорици, утврђено је да су основни циљеви овог удружења рехабилитација припадника југословенске војске у отаџбини, његовање традиције Равногорског покрета у Црној Гори и залагање за успостављање монархије.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Код нас још увелико доминира комунизам, а самим тим многима не одговара да се објелодане злочини и братоубиства из Другог Свјетског Рата. Замислите само да се отвори тема Пасјег Гробља, Придворице, Видрована, Радовча, Грбља и других стратишта, чији су егзекутори комунисти. Ради се о хиљадама жртава братоубиства. Многи народни хероји би били разткривени и деградирани, многе споменице би биле смијешне и незаслужене.
  Такође, комунисти су крили злочине других народа и приписивали Њемцима: злочин Усташа и Муслимана у Пиви (побијено око 1200 пивске нејачи), злочин Шиптара и Муслимана у Велици (скоро 700 величке нејачи) и други.
  Због тога се оспорава откривање истине, како од наше власти, тако и од земаља у окружењу. Али, истину је тешко сакрити!

 2. 0
  0

  Mi s pravom postavljamo pitanje o stradanju u Jasenovcu,sadašnja držva Hrvatska kao naslednica NDH se jošuvjek odupire istraživanja,naravno da će i za to doći vrijeme kada se naredi ,i po nekime dođe trenutak za to.
  Srbija Crna Gora i Republika Srpska nijesu donijele zakone o otvaranju tih stratišta,tako je recimo u Beogradu spremno 1,5 miliona stranica arhive iz Drugog rata,ali ni predhodna ni sadašnja vlast ne odobravaju da se to pusti u javnost.
  Sigurno da možemo očekivati po unapred pripremljenom planu da to bude dostupno onog momenta kada vlast Vučića Djukanovića i Dodika budu ugrožene i to dopuste javnosti ili da bi skenuli pažnju javnosti na drugu stranu.
  Bilo kako bilo,niko ne traži nešto posebno,ili bilo šta revanšističko nego jednu civilizacisku normu da sazna gdje su kosti njegovih predaka i ukoliko je moguće sahrani ih kako dolikuje.
  Lično sam vidio neka dokumenta jer sam se za to interesovao,možda to nas starije više interesuje nego ove mladje ,što je i normalno ,ali ukoliko se ovo stavi široj javnosti na uvid ,splasnuće mnoge stvari i treba svi da se pogledamo u oči,kako će o nama suditi mladji naraštaji ostaje da se vidi,medjutim slika će biti mnogo gora i ružnija nego se i pomisliti može.
  Vlasti ove tri nazovi države nijesu spremne za to,možda ako neko spolja to naredi,do tada oni sa ovim prave politiku,i kalkulišu.

  Београд – Србија треба да подигне спомен обележје у Крагујевцу и на Миљевини за 25 000 побијене невине деце.
  Писао сам у „Правди“ и на порталу „Двери“ о судбини 25 000 деце из Шумадије коју су партизани 1945. године побили и бацили у три јаме на Миљевини.
  Чекао сам реакцију Србије и власти, али се нико већ две године не јавља.
  Чекао сам и реакцију Вука Драшковића, али је о Миљевини и он сада заћутао.
  Ја због тога не могу ни да спавам – ни да ћутим.
  Да подсетим јавност о чему је реч…
  Коста Булатовић, некадашњи лидер Српског покрета отпора каже ми: – Зове нас Вук Драшковић у Гацко.
  Пошли смо колима Коста Булатовић, Милорад Хаџи Лазић и ја, Златибор Ђорђевић.
  Нашли смо се у кући Видака Драшковића, оца Вука Драшковића. После неодржаног скупа у Фочи (полиција разбила скуп), Вук каже: – Идемо за Миљевину. Колона аутомобила скреће са асфалта ка шуми макадамским путем ка Миљевини. Стајемо и затичемо чобане.
  Вук Драшковић држи говор. Цитирам Вука Драшковића:
  „На овом месту 1945. године партизани су убили и бацили у три јаме 25 000 Срба из Шумадије. Нико од њих није био млађи од седам (7) година ни старији од петнаест (15) година. Партизани су их на превару заробили на мору, где су очекивали обећане бродове западних савезника. Бродови никако да стигну а онда се појавио авион и бацао летке. На њима је писало да је рат завршен и да им се гарантује слобода и повратак кући. Они су се преварили и предали.
  У року од недељу дана сви су овде доведени, убијени и бачени у ове три јаме. Јаме су затим забетонирали“ – завршио је Вук Драшковић.
  Био сам шокиран овим сазнањем. Питам чобане – јел истина ово што Вук каже?
  Све је истина, одговарају они.
  После десет година, 2000. године, зове ме из прогонства Милорад Хаџи Лазић да се нађемо у Чачку на скупу сабораца Драже Михајловића. Дошли људи са запада а Веља Илић им је дао салу Скупштине општине Чачак.
  Повела се дискусија и о Миљевини. О томе шта се десило на Миљевини говорио је један од учесника и поновио готово исте речи Вука Драшковића. Али је рекао и следеће:
  „А знате ли ко је био командант те партизанске јединице? Народни херој Владо Шегрт.“
  „А знате ли ко је био заменик команданта? Видак Драшковић.
  Питам само Вука Драшковића – да ли је ово тачно?“
  Имам само једну молбу покрету Двери. Познајем те људе, млади су, знам да су образовани, да воле Србију и не припадају старим идеолошким блоковима.
  Моја је молба да покрет Двери покрене широку акцију расветљавања овог нашег и људског сумрака, да Шумадија и Србија не заборави 25 000 своје деце, да им подигне спомен обележје у Крагујевцу и Миљевини, уз помоћ града Крагујевца.
  Има сигурно још живих сведока који о томе знају доста, поготово свештеника.
  Треба, наравно и Вук Драшковић да о томе каже нешто више и детаљније.
  Мој пријатељ Милорад Хаџи Лазић из Обилића у својој књизи песама о страдању Срба на Косову и Метохији, посветио је једну песму деци из Шумадије која су убијена на Миљевини.
  Преносим део песме:
  Миљевина
  Миљевина у врх Дрине
  носи старо Српско име
  Миљевино јамо пуста
  колика ти беху уста
  Пунише те Павелићи
  Наставише Брозовићи
  Напунише комунисти
  Душмани нам увек исти
  Што прогута ти нејачи
  Миљевино сад заплачи
  Што прогута Србадије
  Проклет да је Миљевино
  Ком’ нејачи није жао
  Миљевина јама пуста
  не знају се њена уста
  Напунише њу камена
  изнад јаме пустог стења…
  facebook nalog: Nadica Šešum ex Dimitrijević
  Svi znamo da je Vuk Drašković najveći komunistički “ ČETNIK“ i da je privatizovao taj pokret i samoga Dražu,koliko još ovakvih Draškovića ima medju nama,prema tome najvažnije je da se arhivi stave na uvid ljudima iz struke i da se to stručno uradi i jedenom završimo nezavršeni bartoubilački rat,ko ima interesa da se to ne desi neka svako zaključi sam.

  Mir Boži Hristos se Rodi !

 3. 0
  0

  Регистровао се или не,Равногорски Покрет у Црној Гори и Боки је жив и живјеће заједно са Српским народом,ВЈЕЧНО!!!

 4. 0
  0

  Lijeva skretanja, kako su ih nazvali komunisti, je bio ratni zločin nad najbližima, od onih koji se danas izjašnjavaju nacionalnim crnogorcima. Ratni zločin, zvani Lijeva skretanja je dobio ime po komunističkim zločinima nad svojim pripadnicima, koji nisu htjeli da ubijaju svoje najbliže, po naređenju partije i koji su i dalje se osjećali Srbima, bez obzira na antisrpsku ideologiju. Uz neposlušne komuniste, komunistički zločinci su ubili više od 20.000 viđenih Srba, intelektualaca, omladine, sveštenika SPC-e,dobrih domaćina, djece. Hitno treba objediniti sve snage u Crnoj Gori na razotkrivanju ovih zločina, kao i prethodnih u tzv, Božićnoj pobuni, koju je organizovao Vatikan sa svojim špijunom Baldaćijem koji je donio prljave lire u Crnu Goru. Tada su ti plaćenici Rima pobili skoro sve skupštinare velike Podgoričke skupštine, na čelu sa Markom Dakovićem. Zločini počinjeni u Lijevim skretanjima, pa onda pogrom stradalničke kolone do Zidanog Mosta, pa zločini na Golom Otoku i današnji progon svega što je srpsko u Crnoj Gori, su nastavak zločina započetih u tzv Božićnoj pobuni.
  Samo drugovi crveni crnogorci, ovo se može nazvati jednim imenom RATNI I PORATNI ZLOČIN, sa nijansom GENOCIDA. U svom ludilu i služenju Vatikanu i Zagrebu, crveni crnogorci se ne kaju za prethodne zločine, već nastavljaju sa novim.
  U skupštini Crne Gore hitno tražiti da se usvoji Rezolucija o tome da su Lijeva skretanja i pogrom do Zidanog Mosta gdje su ubijani zarobljeni pripadnici Kraljeve vojske u otadzbini i članovi njihovih porodica RATNI ZLOČIN. Popisati imena stradalnika, i imena naredbodavaca. Na nivou skupština Crne Gore, Republike Srpske i Srbije formirati zajedničku komisiju o utvrđivanju masovnih grobnica (kod Miljevine, Zidanog Mosta, Kočevskog Roga, Radovča, stadiona Borca u Čačku i dr.) koje su za sobom ostavili saveznici komunisti i ustaše. Konačno otvoriti arhive i utvrditi ko je Tito i koga je poslao na srpske prostore da sprovodi zločinačke planove usvojene na Drezdenskom kongresu.
  Kada ti zločini izađu na vidjelo, svi ovi bolesni naumi o novoj naciji, jeziku, nazovi crkvi će pasti u vodu.

 5. 0
  0

  ko li vas je bolje opisao od Mihaila Lalića. četnici..branioci srpstva .dok ne dođu makarone od tetke Jelene iz fašističke italije… SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU – DoOLJE VELIČANJE KVISLINGA….. dok ne dođu makarone od tetke Jelene iz fašističke italije..

 6. 0
  0

  Злочини Видака , оца Вука Драшковића

  Србија треба да подигне спомен обележје у Крагујевцу и на Миљевини за 25 000 побијене невине деце.

  Писао сам у „Правди“ и на порталу „Двери“ о судбини 25 000 деце из Шумадије коју су партизани 1945. године побили и бацили у три јаме на Миљевини.
  Чекао сам реакцију Србије и власти, али се нико већ две године не јавља.
  Чекао сам и реакцију Вука Драшковића, али је о Миљевини и он сада заћутао.
  Ја због тога не могу ни да спавам – ни да ћутим.
  Да подсетим јавност о чему је реч…
  Коста Булатовић, некадашњи лидер Српског покрета отпора каже ми: – Зове нас Вук Драшковић у Гацко.
  Пошли смо колима Коста Булатовић, Милорад Хаџи Лазић и ја, Златибор Ђорђевић.
  Нашли смо се у кући Видака Драшковића, оца Вука Драшковића. После неодржаног скупа у Фочи (полиција разбила скуп), Вук каже: – Идемо за Миљевину. Колона аутомобила скреће са асфалта ка шуми макадамским путем ка Миљевини. Стајемо и затичемо чобане.
  Вук Драшковић држи говор. Цитирам Вука Драшковића:
  „На овом месту 1945. године партизани су убили и бацили у три јаме 25 000 Срба из Шумадије. Нико од њих није био млађи од седам (7) година ни старији од петнаест (15) година. Партизани су их на превару заробили на мору, где су очекивали обећане бродове западних савезника. Бродови никако да стигну а онда се појавио авион и бацао летке. На њима је писало да је рат завршен и да им се гарантује слобода и повратак кући. Они су се преварили и предали.
  У року од недељу дана сви су овде доведени, убијени и бачени у ове три јаме. Јаме су затим забетонирали“ – завршио је Вук Драшковић.
  Био сам шокиран овим сазнањем. Питам чобане – јел истина ово што Вук каже?
  Све је истина, одговарају они.
  После десет година, 2000. године, зове ме из прогонства Милорад Хаџи Лазић да се нађемо у Чачку на скупу сабораца Драже Михајловића. Дошли људи са запада а Веља Илић им је дао салу Скупштине општине Чачак.
  Повела се дискусија и о Миљевини. О томе шта се десило на Миљевини говорио је један од учесника и поновио готово исте речи Вука Драшковића. Али је рекао и следеће:
  „А знате ли ко је био командант те партизанске јединице? Народни херој Владо Шегрт.“
  „А знате ли ко је био заменик команданта? Видак Драшковић.
  Питам само Вука Драшковића – да ли је ово тачно?“
  Имам само једну молбу покрету Двери. Познајем те људе, млади су, знам да су образовани, да воле Србију и не припадају старим идеолошким блоковима.
  Моја је молба да покрет Двери покрене широку акцију расветљавања овог нашег и људског сумрака, да Шумадија и Србија не заборави 25 000 своје деце, да им подигне спомен обележје у Крагујевцу и Миљевини, уз помоћ града Крагујевца.
  Има сигурно још живих сведока који о томе знају доста, поготово свештеника.
  Треба, наравно и Вук Драшковић да о томе каже нешто више и детаљније.
  Мој пријатељ Милорад Хаџи Лазић из Обилића у својој књизи песама о страдању Срба на Косову и Метохији, посветио је једну песму деци из Шумадије која су убијена на Миљевини.
  Преносим део песме:

  Миљевина
  Миљевина у врх Дрине
  носи старо Српско име
  Миљевино јамо пуста
  колика ти беху уста
  Пунише те Павелићи
  Наставише Брозовићи
  Напунише комунисти
  Душмани нам увек исти
  Што прогута ти нејачи
  Миљевино сад заплачи
  Што прогута Србадије
  Проклет да је Миљевино
  Ком’ нејачи није жао
  Миљевина јама пуста
  не знају се њена уста
  Напунише њу камена
  изнад јаме пустог стења…
  facebook nalog: Nadica Šešum ex Dimitrijević

  Ravnogorci i Pravi Srbijanski cetnici ne vole Vuka Draskovica partizanskog sina ciji je otac Vidak Draskovic ratni zlocinac!

 7. 0
  0

  НЕ БРУКАЈ ВИШЕ ЧЕТНИКЕ НИ РАВНОГОРЦЕ НАКАЗО БРАДАТА !

  Ја сам часни Равногорац , сви су моји били у четницима. Србин сам ,
  Православац , Родољуб и Православац и Српкиња ме мајка родила , да
  поштујем веру својих предака а то је Светосавље Хиландарско , а не да
  се клањам Степинцу Ватиканском и усташком кољачком ножу . Брадата
  наказа од Драшковића и од ЦРНОГОРКЕ Данице , то су они Дедеићевци и
  лењивци , шарићевци и Милове дуванкесе . Моја је мајка носила часну
  србску народну ношњу , какву то ношњу носи Црногорка Даница кад је на
  Равну Гору терала шамарима сподобу од Вука , доста је Србима лажних
  гуслара , јер Срби имају свог слепог и видовитог Филипа Вишњића и као
  што Јустиција нема очи , е тако и ови лажни католички и Дедеићеви
  гуслари да би говорили истину морају најмање или да буду слепи, или
  да имају повез преко очију . А Црногорка старица Даница коју у своје
  креације , облачи Верица Ракочевић бар тако причају , јер се ове две
  међусобне “ лизачице “ , то би у уличном жаргону значило да се
  креација и креатура слажу , што није никакво чудо , с обзиром да им
  сат пешчаник одкуцава , биолошки сат је давно одкуцао . И само ћу се
  сетити једног вица везаног за Борку Вучић . Кад је дошла на гробље и
  није могла никако да пронађе гробну парцелу а присутна јој рекли :
  Што си баба излазила кад не знаш да се вратиш ? Ово сам испричао због
  других баба а свим поштоваоцима Вучићке извињавам . Дакле Срби
  Равногорци , не будите Црногорци , који се одричу због Папе и Ватикана
  Његоша , само зато што се изјашњавао као Србин . Ви браћо Срби и
  сестре Србкиње имате свог Православног Бога , своје мајке Српкиње ,
  своју историју, културу , традицију , па и свог Црвен Бана и Вука
  Караџића , све ви браћо и сестре имате , само немате слоге . Сви су
  вам важнији од вас самих . Зар у Србији нема способних Срба да нам
  земљу воде ватиканци и степинци и шарићевци . Српски покрет Оговњен је
  обрукао Равногорце и четнике за сва времена . Њихови су криминалци
  представљајући се као четници Равногорци са кокардама силовали и наше
  сестре Српкиње . Какав црни Драшковић комуњара , отац му је био
  партизански командант Видак Драшковић и наређивао да се убијају
  србска деца . То и брадата наказа ради . Он подржава и НАТО
  бомбардере и убице српске деце , то му је чиста генетика , са владиком
  шабачким немачким шпијуном Лаврентијем Трифуновићем силеџијом и
  педофилом и протођаконом Љубомиром Ранковићем , преварантом, битангом
  и хоштаплером католичи Србе , Да се Срби клањају усташком кољачком
  ножу . Зато вас и питам у какву је то народу ношњу обучена Црногорка и
  велики мрзитељ посебно лепих и младих Српкиња , у Српску није . Не бих
  баш да алудирам на њене године а Даница је старија од Вука и има 74
  године , моја је мајка знатно млађа отишла Богу на истину , надничећи
  и часно прехрањујући своју породицу , те покровом прекривена и смиљем
  намирисана и Богу је мила . Даница може само сотонама и сатанама да
  буде драга и огњу пакленом а како није у српској ножњи јер Србкиња
  није , а неће је ни часни Његошеви Црногорци , што не продају образ за
  доларе и не живе од нарко – мафије . У каквој ће ножњи бити ова
  старица кад је сви буду пљували због зла ког су Србима нанели ,
  најбоље би било да јој времешна модна креаторка или они други са
  америчким пасошима направе ношњу од дугиних боја . Мада ми жао дуге
  што је злоупотребљавају , то ипак треба да буде симбол вртића и деце а
  не хијена чедоморки . Јако ми је жао што не живимо у доба инквизиције
  где би многе бабе што су лично у својим усним дупљама поправљале
  спермограме многих Турцима , Албанцима и Католицима биле живе спаљене
  . Никако ми не иде у главу са колико је криминалаца и мафијаша и нарко
  дилера повезан овај јалови брачни пар кад иду у шетњу, а на сваком
  ћошку дрво , како се сами не обесе , знајући шта ће их снаћи кад
  проговори мафија коју су скривали од слова закона . А опасни су ти
  криминалци , очас посла сарадника непослушног спљошти уз врели алсвалт
  . Ским си такав си . Они су довели црногорску шарићевску мафију и у
  србску полицију , све сами амерички гуслари . Кртице највећих
  криминалаца . Не дозволите браћо да нас ова два жива леша и политичка
  мртваца завађају , јер су добили паре од Ватикана и јер су добили паре
  од трулог и дивљег Запада да нас запрашују Кемтрејлсима ко комарце .
  Одреците се Несрпског Секрета Оговњеног и србског несоја . Је…. ли
  их онај ко их је довео , мада је и он Црногорац Слободан Милошевић син
  православног свештеника био већи четник од Драшковића комуњаре и
  партизанског сина , сина ратног злочинца Видака Драшковића . Милошевић
  је крив што је дозволио овим америчким слугама , доушницима и
  послушницима који сарађују са мафијом да праве хаос по Србији . А ми
  браћо Срби поштујмо једни друге и ујединимо се против неслоге , будимо
  уједињени и сложни . Да наш више нико не свађа и цепка ко иверје да би
  наш лакше потпалио . Не верујте слаткоречивима , у време кад наше
  мајке и наши стари родитељи немају ни за лекове , Црногорка старица
  Даница у НИС- у добија силне милионе , ко је то овој странкињи
  дозволио и омогућио . У Србији од сад Србин да буде газда и Домаћин и
  да се испуни Светосавско : Само слога Србина Спасава ! Јер стара
  народна мудрост каже . што у кући треба у цркву се не даје . Ни ми не
  дозволимо вероломницима да нам отму веру Православну а самим тим и
  Србију . У Србији Србин Домаћин ! У Србији Србин да се пита .
  Равногорац и Четник који није продо своју веру за вечеру ко
  велеиздајник Драшковић
  Не брукај више Четнике Драшковићу са својом криминалном бандом.
  Четници су часни и поштени Срби из часних, поштених, домаћинских кућа
  .
  РАВНОГОРАЦ ИЗ ЧЕТНИЧКЕ КУЋЕ СРБИЈАНСКЕ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here