Насловна Политика МУП ће расписати награду за информацију о убиству Душка Јовановића (ВИДЕО)

МУП ће расписати награду за информацију о убиству Душка Јовановића (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство унутрашњих послова ће расписати награду за информацију о убиству бившег уредника „Дана“ Душка Јовановића. То је, након сједнице Владе, казао министар Горан Даниловић, истичући да је за такав његов приједлог добио једногласну подршку извршне власти.

Колика ће бити награда још увјек није утврђено.

О томе ће, како је казао Даниловић, одлучити најдаље у наредне двије седмице.

Влада је такође усвојила Информацију о раду Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија.

Данас суштински почела дубинска контрола, мимо министара

Одговарајући на питање новинара Даниловић је казао и да су Социјалдемократска партија СДП, Демос и Грађански покрет УРА предали листу за учешће опозиционих представника „по дубини“.

„Лекс специјалис данас је почео званично да функционише. СДП, Демос и УРА доставиле су листу за учешће опозиционих представника „по дубини“. Остало је да до сљедеће сједнице Владе договоре бордове директора на локалном нивоу. Остало је неколико неразјашњених ствари, али то је на нивоу политичког дијалога који никад није затворен. Различито тумачимо лекс специјалис, али ја не мислим да је то нешто што ће довести до трајног неспоразума, више се ради о техничким детаљима које треба завршити што прије и на сљедећој сједници Владе имати комплетну опозициону екипу“, истакао је Даниловић.

Јасно поручује- данас је суштински почела дубинска контрола, мимо министара.

„Лекс специјалис суштински у контролној функцији од данас добија нову димензију“, оцијенио је Даниловић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here