Насловна Мозаик МУП: Број бирача у Никшићу на предстојећим изборима је 58.726

МУП: Број бирача у Никшићу на предстојећим изборима је 58.726

0
ПОДИЈЕЛИ

Број бирача у бирачком списку за локалне изборе у општини Никшић на дан 4. јануар је 58.726, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Број бирача у тој општини по коме су одржани парламентарни избори био 58.731, наводи се у саопштењу.

Увид у бирачки списак бирач може остварити сваким радним даном (од понедељка до петка), од десет до 16 сати, истакнуто је на сајту МУП-а.

“Увид у бирачки списак се врши лично, на шалтерима Подручне јединице Никшић, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош)”, каже се у саопштењу.

Из тог ресора додају да приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак и подсјећају да бирач може извршити увид у бирачки списак и директно, преко интернет портала www.biraci.me.

“На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. С обзиром на то да је тачност адресе на којој грађанин живи важна за тачност бирачког списка, на порталу је остављена могућност подношења електронског захтјева за промјену адресе у оквиру општине (јединице локалне самоуправе)”, појашњава се у саопштењу.

Из МУП-а додају да се нумерички табеларни приказ података о промјенама насталим у закљученом бирачком списку у општини Никшић у односу на бирачки списак по коме су одржани претходни избори налази на сајту тог ресора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here