Насловна Друштво Муфтија Зукорлић „Рибљој чорби“ не дозвољава концерт у Новом Пазару

Муфтија Зукорлић „Рибљој чорби“ не дозвољава концерт у Новом Пазару

1
ПОДИЈЕЛИ

-Riblja_corbaКонцерт београдске рок групе „Рибља чорба“ који је требало да буде одржан 28. новембра у Новом Пазару, отказан је после низа напада локалних медија блиских муфтији Муамеру Зукорлићу.

Међу најгласнијим противницима наступа је портал „Санџак-прес“ који је оштро напао градске власти, што су „дозволили да познати и масни четник и четнички војвода“ Бора Чорба уопште закаже концерт у Новом Пазару, јављају Новости.

На овом и још неким сајтовима Бору Ђорђевића оптужују да је ратовао у Босни, да је вријеђао муслимане и својим пјесмама подизао морал четничким агресорима. У коментарима на порталима многи су тражили да се силом спријечи Борин концерт, а неки су предлагали и премлаћивање и каменовање. Само ријетки који су се укључили у расправу покушавали су да објасне да је Бора велики умјетник, да није учествовао у рату, да никога није ни повриједио ни убио и да није никакав проблем да пјева и у овом граду.

Да је новопазарски концерт отказан потврдио је у сриједу менаџер „Рибље чорбе“ Драгослав Гане Пецикоза.

  • Било је немогуће организовати овај наступ јер су га минирали од почетка. Скидали су плакате чим би их залепили, апеловали преко друштвених мрежа да бојкотују концерт и од самог почетка је било очигледно да не желе „Чорбу“ у Новом Пазару. За 35 година каријере наши најпопуларнији рокери никада нису свирали у том граду. Жао нам је, али нисмо хтели да правимо проблеме, па смо отказали свирку.

  • Концерта ће бити, али у Рашкој, која је српска општина. Само још чекамо да нам потврде датум – рекао је за „Новости“ Пецикоза.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here