Насловна Поглед Муфтија: Емир Кустурица је највећи српски просвјетитељ послије Светог Саве (ВИДЕО)

Муфтија: Емир Кустурица је највећи српски просвјетитељ послије Светог Саве (ВИДЕО)

10
ПОДИЈЕЛИ

У Аустрији је одржана манифестација поводом регистровања првог Бошњачког центра. Том приликом муфтија санџачки Муамер еф. Зукорлић се обратио присутнима пригодним говором. Он је указао на потенцијал и значај који су Бошњаци имали кроз историју.muftija kusturica

“Бошњаци су кроз историју били на важним позицијама, јер смо као народ јако паметни. Кад год је требало паметних, било је хајмо код Бошњака, то вам не говорим зато сам Бошњак већ зато што су то чињенице,” каже муфтија Зукорлић.

Узимо за примјер Мешу Селимовића. Српски народ вам не би вратио Мешу Селимовића ни за какве паре, иако је Меша Мехмед а Мехмед је од Мухамеда. И сада Срби званично пишу о томе да је Меша српски писац. Замислите Мехмед Меша Салимовић је српски писац. Дакле, Меша је неспорно генијалац којег Срби присвајају, без обзира какво ми мишљење имали о њему. А разлог томе је што српска култура не може без Меше Селимовића, када њега склоните ту остаје рупа.

“Таква је ситуација и са Емиром Кустурицом, знам да вам се коса на глави најежи када га споменем, али да су Срби могли без Емира Кустурице не би га на овај начин прихватили, форсирали и пласирали. То значи да српска нација и култура не може без Бошњачких мозгова. Емир Кустурица је један Бошњачки мозак који гледано са аспекта креацијског капацитета предњачи у Србији, те га Срби третирају својим генијалцем. Он је Бошњачки мозак без којег српска култура и умјетност једноставно не могу. Емир Кустурица је тренутно највећи српски просвјетитељ. Он је највећи српски просвјетитељ послије Светог Саве “. закључује Зукорлић.

Ако погледате јавну сцену у Београду примјетит ћете велики број успјешних Бошњака на челним позицијама који, нажалост, раде за интересе српског народа.

Расим Љајић је име број један у Београду у политици, јер се Расим Љајић једини одржао 15 година на политичкој сцени, сви су остали су краће били. Београд је пун бошњачких мозгова који се, нажалост, користе у сврхе српског народа.

Ко је тренутно доминантан у теологији у Београду, па Мухамед Јусуфспахић. Он је гласнији од свих архијереја и владика и он више промовира православље него сви они заједно. И веома паметно то ради, погледајте како он о исламу прича православним језиком. Па умјесто Аллах каже Господ Бог, све је превео. Ако одете у Бајракли џамију на џуму, он прича црквеним нагласком. И на тај начин он боље промовира православље него било који владика.Име број један у новинарству је Ивана Смајловић уредница Политике, рекли су ми да је из Бања Луке и да су јој и отац и мајка муслимани. То заправо говори о нашим потенцијалима. У Африци се дијаманти ваде, али се обрађују у Лондону. Такво је стање било и са бошњачким потенцијалима.

Немојте узимати негативну страну од ових примјера које сам навео, него извуците поуку која јесте интенција ове моје поставке. А то је доказ колико ми имамо потенцијала генијалности – закључује Зукорлић.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Зукорлић је обична трачара и вријеђа српски народ. Меша Селимовић није од Мехмеда, него му је предак Србин који је промијенио вјеру. Меша је то знао, зна и господин Кустурица, и зато их Срби цијене и поштују.
  И Зукорлић би требао да зна да му је предак Србин, па би цијенио своје коријене.
  Свети Сава је стуб српства и православља, па је муфтија требао бити скромнији, да не поређује због своје заслијепљености мржњом господина Кустурицу, ни било кога са светим Савом!
  Немам ништа против Бошњака, српских потомака! Турци су им само дали име.

 2. 0
  0

  По логици овог ефендије, ако су њихови мозгови прешли код нас, значи да су будале остале код њих. Аферим ефендија, свака ти се позлатила

 3. 0
  0

  Cestiti Muftija zarobio sebe u tudjina pa su mu blizi Turci Anadolci , Arapi , Berberi i ostali izvorni Muslimani od sopstvenh pradjedova Bjeloplopavlica koji su slavili Svetu Petku kao Krsnu Slavu , podigni se kada pomenes Emira Nemanju Kusturicu.

 4. 0
  0

  Ovaj je ispričao nešto što ni nepismen nebi napisao … on je svjestan da je ovo smiješno , ali ništa pametnije nije mogao da smisli,pri tom ne mislim da nije pametan i pored ovolike gluposti koju je napisao.. …u svakom narodu imate pametne ljude , naravno imate i genijalne pojedince, po meni i muftija spada u genijalne primjerke svog naroda, ali on je genijalno bezobrazan, nije pozitivna osoba , naprotiv mnogo je lukav i podmukao i njegov cilj je da zavađa umjesto da smiruje narode,…imate ljude koji su promijenili vjeru , u zadnje vrijeme i iz praqvoslavne u muslimansku , pa zašto bi njih neko prozivao ? Mislim da je to stvar ličnog izbora…Danas smo svjedoci po cijelom svijetu šta novac čini od ljudi , može biti da su i G.Zukorliću malo više posolili, a možda ovo dobrovoljmno radi..i na kraju koliko vidim on se zalaže da Muslimani ne bi trebali da rade u korist Srpskog naroda , ja lično mislim da bi svaki Srbin u budućnosti trebao da radi u korist Muslimana i svih drugih, da ne nabrajam sve etničke grupe na ovom prostoru, tako će na kraju da rade i za svoje dobro…ovaj svijet će se morati okrenuti plemenitim ciljevima ili nam se crno piše…Ja očekujem od svakog crkvenog velikodostojnika da opravda svoj položaj i da i kada je najgore vrijeme da promoviše mir i dobro a ne obrnuto, pogotovo kada je najgore prošlo , daće Bog da se ne ponovi….

 5. 0
  0

  То о чему ти причаш, то се религиски каже освећивање свести код народа….Знамо ми колико ти је тешко да признаш то овешћење, ти ћеш свакако бити онај последњи који се освестио!!

 6. 0
  0

  Jedan drugi madobosanac Ivo Andrić najbolje je opisao duh“ kasabe“,a taj duh drži te „dijamante u nebrušenom stanju „.
  Dobro je da se muftija ograničio na kulturu i umjetnost inače da je pomenuo i nauku ,zabrinuo bih se.
  Nekima je suđeno da sjede u mraku i čekaju nekog novog Sv Savu da ih nauči da prave prozore nebi li i njih ozarila svjetlost prosvećenja duhovnog ili nekog Teslu da im osvijetli put naučne istine i podsjeti u kom vijeku žive ! U tome jeste veličina Emira Nemanje Kusturice što je prepoznao luču ,kao i njegov prethodnik Ivo Andrić ,Meša Selimović i drugi.

  Beogradski muftija je iz Bugojna porijeklom pa ne bih njegovo Bošnjaštvo dovodio u pitanje za razliku od sandžačkog tipa koji Bosne ima samo u tragovima.

  Turska je imala značajnih vezira u svojoj istoriji i to etničkih Srba ,jedan je proglašen za najvećeg u istoriji turske- Mehmed Paša Sokolović obnovitelj Pećke Patrijaršije ,zatim Omer Paša Latas (Mihailo) bio je prosvetitelj bosanske vlastele ,poslao ih je na magarcima za Carigrad gdje su skončali ,tako da su sve do Alije Izetbegovića ili tačnije Tunja Filipovića i Adila Zulfikarpašića (kako sami kažu) svijesti nisu imali!
  Alija Izetbegović na prvim višestranačkim izborima ,na predstavljanju predsjedničkih kandidata- priznade da se izjašnjavao kao Srbin (doduše pod uticajem“ starijeg autoriteta iz familije“!?) Tako da i za muftiju ima nade!

 7. 0
  0

  jel se ovaj zukorlic malo vise naladio ili je imao lobotomiju?svaka uglednija muslimanska alias novonastala „bosnjacka“kuca pamti svoju slavu pre nego sto su promenili religiju i to ne znaci da su postali drugi „narod“..nek mi objasni odakle mu ic na prezimenu..mora da je iz saudi arabije doneo to porodicno ime..

 8. 0
  0

  svako neka bira kako hoce i zeli bogu hvala nisam nacionalista imam prijatelje raznih vera …..procitao sam citav clanak pa sam komentarisao….kako je taj djavo sejtan usao u ljude da su time optereceni tone se sve vise i nize ko god dodje na vlast nama isto bude a hleba igara i mnogo krvi uvek ce biti na balkanu jer se seje seme mrznje i tesko nestaje …dedu su mi ubile ustase 1943 odvodjenjem sa kozare na kraju pre neku godinu sam saznao da je ubijen na sajmistu u zemunu…e sa svake strane ima zrtava ne treba o tome polemike imati ali ne mozemo se nauciti da se krene iznova nabolje sa vedrim mislima ….a ne unazad jer to je toliko tesko za ovo podnevlje .ratovi su trebali da nas nauce da se lose stvari ne ponove a mi opet isto…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here