Насловна Друштво Одређен притвор нападачима на пратиоце Андрије Мандића; ДФ: Напади неће остати без...

Одређен притвор нападачима на пратиоце Андрије Мандића; ДФ: Напади неће остати без одговора (ВИДЕО)

12
ПОДИЈЕЛИ

Основни тужилац Зорица Милановић донијела је вечерас рјешење да се одреди задржавање за Гледиса Чекаја, Давора Златичанина и Ђорђија Шушњевица, због напада на пратиоце Андрије Мандића. Тужилаштво им на терет ставља наношење тешких тјелесних повреда Дејану Гојковићу. Они ће, како сазнајемо, сјутра бити приведени код истражног судије.

Демократски фронт одржао је ванредну тематску прес-конференцију након што су пратиоци Андрије Мандића, лидера ДФ-а, Дејан Гојковић и Горан Никезић, бивши официри Седмог батаљона, нападнути испред просторија НСД-а у Подгорици, a онда и испред Ургентног центра гдје су им на мучки и подли начин нанијете и тјелесне повреде.

Поручујући да је ово једна од најважнијих конференција за будућност Црне Горе, на почетку обраћања медијима наведено је да је Мандићеве пратиоце, наочиглед више свједока, провоциралам а онда и физички насрнула група младића испред просторија НСД-а.

Мандић: Напади на ДФ неће остати без одговора

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је данас на ванредној конференцији за новинаре да су његови пратиоци – официри бившег 7. батаљона Војске Југославије, нападнути данас од стране групе људи која је почела, ничим изазвана, да провоцира, а затим и да физички насрће на њих испред просторија НСД. Никезић и Гојковић су након смиривања ситуације испред странке, отишли у Ургентни центар због ситних повреда, а након изласка из болнице сачекало их је и мучки напало 15-ак насилника.

„Преузимам одговорност за сва будућа дешавања у Црној Гори. Дејан Гојковић и Горан Никезић нису ни примијетили ко их је напао. Ја желим да позовем полицију и тужилаштво Црне Горе да се не баве овим проблемом – ово ће све ријешити ДФ,“ нагласио је Мандић и додао:

„Ми немамо дилеме ко стоји иза напада, и ко су ти који провоцирају сукобе у Црној Гори. Проблеме које имамо сами ћемо рјешавати. Ми знамо да би неко хтио да нас усмјери да неке ситне нарко дилере да се са њима расправља ДФ- али ми то нећемо дозволити, јер знамо ко може да буде налогодавац напада.

Црна Гора се са овим најновијим дешавањима налази на ивици грађанског рата. Напади на ДФ, повређивање људи из ДФ-а посебно људи из некада елитне јединице ВЈ не могу остати без одговора ДФ-а. Лично преузимам одговорност за одговор који ће дати ДФ. Позивам људе из Владе да се дозову памети. Нећемо пристати, нити прихватамо да будемо понижени нити да Небојша Медојевић буде ухапшен.

Позивамо власт, људе из црногорског правосуђа да буду на висини историјске одговорности. Овдје не може да помогне НАТО пакт или авијација САД – ово је проблем који је међу нама у Црној Гори и он међу нама мора да се ријеши,“ напоменуо је Мандић.

Кнежевић: Нападом на Гојковића и Никезића нападнут ДФ – рјешаваћемо то како знамо и умијемо

„Данас је осим напада на Дејана Гојковића и Горана Никезића нападнута и НСД и ДФ. Оно што смо прије неколико дана саопштили – да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата, репресијом коју Ђукановић спроводи над ДФ-ом у ствари је био пробни окидач да данас Црна Гора дође у ситуацију која би могла да ескалира и коју нико не би могао да контролише,“ казао је лидер ДНП и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

Он је напоменуо да специјални државни тужилац, врховни тужилац и министар унутрашњих послова немају никакву обавезу да истраже овај напад.

„Они су изгледа квалификовани само за то да спроводе хајку против ДФ-а,“ напомеуо је Кнежевић и нагласио:

„Ми ћемо овај напад третирати као самообрану. Нећемо дозволити да нас убудуће на било који начин неко напада и угрожава нашу безбједност и безбједност наших људи.

Налагодавце зна цијела Црна Гора: то су Мило и Ацо Ђукановић и читава булумента око њега која је креирала аферу ‘државни удар’ и која сада креира аферу прања новца. Ми ћемо то рјешавати како знамо и умијемо“.

Медојевић: Особе које су напале пратиоце ДФ-а су блиско везане за АНБ

Небојша Медојевић, лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а, указао је на чињеницу да политичку кризу у Црној Гори треба решавати политички, а не насиљем.

Он је према незваничним информацијама које посједује навео да су особе које су данас напале пратиоце ДФ-а блиско повезане са структурама из АНБ-а, које систем користи управо за изазивање нереда.

„Ово је школски примјер како криминалне службе АНБ-а користе своје агенте, илити људе из сиве зоне, да изазову сукобе у Црној Гори“, казао је лидер ПзП-а.

Поновио је да је ДФ за мирно политичко решење, али да исто тако мора очувати достојанство својих бирача, који више не могу трпјети овакве видове насиља.

Подсјетио је да се у историји Црне Горе овакав вид насиља увијек завршавао катастрофално, и упутио апел међународној заједници да увиде на шта је све спреман Мило Ђукановић.

Медојевић је поновио ријечи колеге Мандића да ДФ нема повјерења у институције система, јер су они, како је казао, и налогодавци насиља над ДФ-ом, те да ће ДФ преузети одговорност за безбједност.

„Ми смо данас физички нападнути у сједишту странке. Агенти АНБ-а су напали наше људе. Разумјели смо поруку и нећемо се обраћати институцијама„, казао је Медојевић, додајући да ДФ не жели грађански рат у Црној Гори.

Никезић: Догађај испланиран – начин застрашивања чланова и симпатизера НСД-а

„Сматрам да је овај догађај испланиран, пошто ове момке који су нас напали не познајем, да смо нападнути без икаквог повода, зато што мој колега и ја радимо као лично обезбјеђење предсједника Нове српске демократије Андрије Мандића“, казао је у изјави након догађаја један од нападнутих Мандићевих пратиоца, Горан Никезић.

Он у изјави додаје да ово представља начин застрашивања чланова и симпатизера НСД-а.

Никезић није желио да подноси писмену пријаву против нападача.

Напад на пратиоце Андрије Мандића

Током дана, док је трајао прес ДФ-а у просторијама Нове српске демократије у Херцеговачкој улици, неколико непознатих младића је изазвало инцидент. Тада су реаговали Гојковић и Никезић који су спријечили даље инциденте испред сједишта странке. Том приликом њих двојица су задобили лакше повреде, па су отишли до Ургентног блока, на преглед. Тако их је, како нам је потврђено, сачекало 10-так младића, а сумња се да су користили и палице, и брутално их напали и мучки ударали. 

Гледис Чекај

Нападачи су побјегли са лица мјеста, а полиција трага за њима. Како незванично сазнајемо, међу нападачима је и извјесни Гледис Чекај, албански националиста, који има полицијски досије. Како, незванично сазнајемо, ради се о особама које се баве кријумчарењем наркотика из Албаније ка Црној Гори и зеленашењем (давањем пара код камату), од новца који су зарадили трговином наркотицима. Чекај, који је поријеклом из Враке, ухапшен је због напада на пратиоце Андрије Мандића. 

12 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  0

  Po crnogorski deset na jednog, mucki iza ledja, ispotaje, prevarantski, kukavicki. Ni stida, ni srama.
  Ova dvojica su jos i dobro prosla, mogli su im i zivot uzeti. Svjedoka nema. Niko i pored oci, nista nije vidio.

  • 1
   0

   Главни проблем није 10 на једнога, него смишљено изазивање крвопролића у цијелој Црној Гори, стварање хаоса и увођење ванредних мјера.

 2. 1
  0

  Ovi su Vračani čudan narod. Srbi ali stari srednji vijek. Dijete se pobije sa drugom djecom gdje se svi guraju, roditelji moraju da idu na umir krvi. U 21. vijeku.

 3. 1
  0

  Pare pare gospodare nevidjesmo davno ,problem u redovnim ispaćivanjma i sve druge stvari se pokušavaju na ovaj nači skrenuti s parvih stvari,MMF je reko svoje pnzije samnjivati a one druge ukidati,poskupljenja na jednoj strani i smanjenja na ndrugoj strani ,lider regiona je u kolapsu,Nato integracije pokazuju boljitak,samo smireno treba ih samo pustiti da se medjusobom trijebe,država nestaje a krimosi neće da pune budzet neovisnog Montengra,lidera regiona,drzava od ku…a,kao i oni koji su je napravili.Eviva eviva !

  • 0
   0

   Има ту истине Никола, и индиција и услова да се они међусобно довате, али овај догађај није у том контексту, и није безазлен ни у ком случају.

 4. 0
  0

  Ништа ово не ваља… Шта даље очекивати!? Нек нам је Бог на помоћи. Добро, тешко да ће да буде. Подјела је било и раније, али оваквих мислим да не. Исклати се браћа, а крвници још увијек јаки и опаки… Но то многима до мозга није долазило, нити долази

 5. 1
  0

  a vala P trahinja,mućni malo glavom,tresni se malo.
  Stara kljusina,a mlatunjaš gluposti ka pi.ka po samaru.
  Ne jesi više to što ti meću,vidiš da izluđe od toga.
  Ovo ti ka roditelj velju.
  I mani se DPSa,izj.baše te u mozak.Vidiš?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here