Насловна Мозаик М:тел упозорава: Не одговарајте на непознате бројеве и поруке о наградама

М:тел упозорава: Не одговарајте на непознате бројеве и поруке о наградама

0
ПОДИЈЕЛИ

Неколико корисника м:тел мреже жалило се овој компанији да су добили СМС са броја +400500 гдје се у поруци наводи да су освојили награду. Из м:тел-а напомињу да је у питању класична превара, и поручују претплатницима: „Не одговарајте на на непознате бројеве и порукео наградама“.

„Савјетујемо све наше кориснике да не одговарају на пропуштене позиве са непознатих бројева (обично су то инострани бројеви са “чудном” нумерацијом) као и да не реагују на долазне СМС поруке о наградама, квизовима, извлачењима на лутрији и слично, поготово када се као број пошиљаоца презентује непознати број или неки кратки код, јер могу постати жртве злоупотребе и направити велике телефонске рачуне“, поручују у м:тел-у.

Савјетују такође да, за сваки случај, корисници одмах избришу позиве или поруке из листе позива свог уређаја, како не би случајно направили позив или послали поруку ка сумњивим бројевима.

„Наиме, уколико би корисник позвао један од оваквих бројева, успоставља се веза коју у неким ситуацијама чак није могуће прекинути. Тарифирање се врши по јако високим цијенама па је као епилог могућ изузетно висок телефонски рачун“, истичу у м:тел-у.

У СМС порукама у којима се наводи да је корисник броја добитник наградне игре или новца на лутрији, обично је наведена маил адреса као контакт особа са којом треба да преговара даље око подизања награде. Они упозоравају да нипошто не дају своје личне податке, посебно не бројеве картица.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here