Насловна Друштво Мркић: И Србија има јак тим за Хаг

Мркић: И Србија има јак тим за Хаг

0
ПОДИЈЕЛИ

hag

Спремни за повлачење тужби, а први на потезу је Загреб каже за „Новости“ шеф дипломатије Иван Мркић додајући да Србија има јак тим домаћих и страних стручњака.

Србија је и даље спремна на договор о међусобном повлачењу тужби за геноцид, које су пред Међународним судом правде поднијели Загреб и Београд, али Хрватска је та која мора да повуче први потез, јер је прва и поднијела тужбу – поручује за Новости шеф дипломатије Иван Мркић.

Коментаришући информације да је Хрватска ојачала свој правни састав задужен за усмену расправу која би наредног прољећа требало да буде отворена пред МСП, министар Мркић наглашава да и Србија има свој тим, који дуго ради на овом процесу.

„Наше стручњаке, којих има десетак, предводи др Саша Обрадовић, који је већ низ година ангажован на спорењу пред МСП, а ту је и амбасадор Петар Вицо и бројни други. У нашем тиму су и домаћи и страни стручњаци“, рекао је Мркић.

Тим Хрватске пред МСП предводиће Весна Црнић Гротић, која ће се ослањати и на помоћ неколико енглеских стручњака, које је Загреб ангажовао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here