Насловна Друштво Мрежа жена ПзП: Власт да престане са праксом ислеђивања жена

Мрежа жена ПзП: Власт да престане са праксом ислеђивања жена

1
ПОДИЈЕЛИ

Представница Мреже жена Покрета за промјене (ПзП), Ива Павловић, саопштила је да је непримјерено испитивање жена које су оствариле право на надокнаду за мајке са троје и више дјеце.

Као да већ није довољно понижавајуће за мајке које су узеле надокнаду за троје и више дјеце а која им по закону припада чињеница да су у више наврата жигосане као нераднице, услиједило је и ново непријатно изненађење – истакла је она.

Остатак саопштења Павловић преносимо у цјелости.

„Након што им је износ накнаде смањен одлуком Владе, њих у посљедње вријеме приводе у Центре за социјални рад и дају им да потписују записнике и изјаве којима су сагласне или нису са поменутим смањењем. Иако нисмо баш најсигурнији чему ова процедура када је накнада већ смањена без икаквог питања, скрећемо пажњу јавности на понижавајући и непримјерен тон ових службених докумената.

мреза зена пзп, мајке

Наиме, да није ситуација у држави таква каква јесте, можда би и имали снаге да се насмијемо. Али са обзиром на то да криминалци шетају слободно улицом, док полиција изводи јавни перформанс у виду полицијског часа, мајке се испитују као да су окорели криминалци који треба да дају изјаву о неком почињеном кривичном дјелу.

Понављамо још једном, у ситуацији када држава нема снаге и капацитета да спроводи било какву планску социјалну политику заштите најрањивијих категорија – апелујемо да престану са овом праксом ислеђивања жена чији је једини гријех што су оствариле своје законско право.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here