Насловна Друштво Мрежа младих ПзП: Пипер доказао партијску лојалност, покрет „Студенти за слободу“ хитно...

Мрежа младих ПзП: Пипер доказао партијску лојалност, покрет „Студенти за слободу“ хитно распустити

0
ПОДИЈЕЛИ

Иван Пипер и тзв. организација „Студенти за слободу“ се доказала данас као још једно партијско тијело ДПС-а и његових сателита. У потпису ове организације затражено је да студентима не буде омогућено право на бесплатно школовање, што је преседан над свим преседанима у студентским организацијама. Прво саопштење Пипера и његових колега који су очито у служби режима може изазвати несагледиве посљедице на академску заједницу, која је дотакла дно када дозвољава себи да је овакви људи представљају у склопу неких квазистудентских тијела, саопштио је данас испред Мреже младих ПзП-а Иван Копитовић.

„Умјесто да се позабаве проблемима који тиште студенте, партијским запошљавањем и осталим многобројним проблемима који муче не само студенте, већ и њихове родитеље који немају средстава да финансирају факултете својој дјеци, Пипер и ДПС дружина жели да потпуно уништи и обесмисли факултетско образовање,“ нагласио је Копитовић.

Он је напоменуо да ова порука, која је послата из организације „Студенти за слободу“, захтијева хитну реакцију надлежних тијела и гашење ове организације као и „санкције са којима се треба суочити поменути Пипер“.

„Мрежа младих Покрета за Промјене као и њени чланови – студенти најоштрије осуђује овакву злоупотребу студената и исказује јасан став, да се бесплатно школовање мора омогућити, јер свједочи да се Црна Гора налази у социо-економском катастрофалном положају и многи интелигентни млади људи због недостатка финансијских средстава нису у могућности да плаћају школарину,“ казао је Копитовић и нагласио:

„Уколико партијска дружина окупљена око ове организације сматра другачије, а у саопштењу су то и показали, нека знају да ће бити суочени са масовном побуном студената, који ће на све расположиве начине бранити своју част и достојанство коју је хтио да им укаља овај покрет.“

Он је, испред Мреже младих ПзП-а позвао студенте да сваког дана демонстративно искажу свој бунт и „докажу да нису слуге којекаквих сената, студентских служби и организација, већ да храбро и без страха прекидају наставу на факултетима јер овакво образовање је давно обешмисљено а факултетске дипломе завршавају у фиокама и у ормарима као успомена на студентске дане!“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here