Насловна Насловна Москва запријетила увођењем контрасанкција Црној Гори

Москва запријетила увођењем контрасанкција Црној Гори

2
ПОДИЈЕЛИ

kremlj

Портпарол Владимира Путина, Димитриј Песков, је казао да у Кремљу не искључују могућност да Русија усвоји реципрочне мјере према Црној Гори, Албанији, Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој и Украјини које су се придружиле Европској унији у продужењу времена трајања санкција против Русије.

Ове мјере наравно, могу бити донијете. Још једном понављамо да је Москва није искључила предузимање контрамјера против Црне Горе, Албаније, Исланда, Лихтенштајна, Норвешке и Украјине, који су прихватили нове санкције према Русији“, казао је он.

Ми, додао је Песков, још једном истичемо да је принцип узајамности основни принцип.

Европска унија је у саопштењу од 28. јула навела да су државе кандидати за приступ ЕУ, као што су Црна Гора и Албанија, чланице Европске асоцијације за слободну трговину попут Исланда, Лихтенштајна и Норвешке, као и Украјина, подржале одлуку Савјета ЕУ да прошири своје санкције против Русије до 31. јануара 2016. године.

Из кабинета високе представнице за спољну политику и безбједност Федерике Могерини службено је саопштено да се шест земаља ван Европске уније, међу којима су и Црна Гора и Албанија, придружило санкцијама европског савеза против Русије.

 У саопштењу се наводи да су Црна Гора, Албанија, Исланд и Лихтенштајн, у складу са уговорима са ЕУ, усвојиле европске санкције према Русији, које укључују забрану путовања и замрзавање рачуна низу руских и кримских функционера.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here