Насловна Политика Москва упозорава због карикатура

Москва упозорава због карикатура

0
ПОДИЈЕЛИ

Руска федерална служба за надзор комуникација Роскомнадзор упозорила је медије који су објавили карикатуре пророка Мухамеда, да је то против закона те земље.

moskva

Овакве фотографије су против закона Русије и етничких норми које у њој важе.

„Објављивање таквих карикатура у руским медијима је противно етничким и моралним нормама које важе вековима“, саопштио је Роскомнадзор.

„Ширење карикатура на религијске теме у медијима, може бити схваћено као увреда или понижавање представника вера и религијских група и оцењено као подстицање етничке и религијске мржње, кршење руског закона“, додаје се у саопштењу.

Такво објављивање, такође, може да стети руским законима о медијима и антиекстремизму, наводи Роскомнадзор, позивајући руске медије да се „уздрже од објављивања карикатура које могу бити схваћене као увреда“.

Роскомнадзор је објавио ово саопштење као одговор на текућу дебату о „легалитету објављивања карикатура које приказују религијске објекте или предмете обожавања који се тичу осећања религиозних људи“.

Многи листови и магазини широм света штампали су карикатуре пророка Мухамеда, које је објавио лист „Шарли ебдо“ чијих је 12 запослених убијено у нападу 7. јануара у Паризу.

Иако је руско руководство изјавило саучешће Француској, а шеф дипломатије Сергеј Лавров учествовао у маршу солидарности у Паризу, коментатори наклоњени Кремљу и муслимани, оптужили су цртаче да изазивају нападе, пренео је АФП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here