Насловна Политика Москва тврди: Ципрас није тражио новац

Москва тврди: Ципрас није тражио новац

0
ПОДИЈЕЛИ

Грчки премијер Алексис Ципрас никада се није обратио Русији за финансијску помоћ у штампању сопствене валуте, изјавио је портпарол Кремља Дмитри Песков.

putin-cipras

“Председник је то већ рекао и поновили смо на више нивоа да грчке власти нису затражиле помоћ од Русије”, казао је он, преноси Спутник.

Грчки медији су у уторак објавили да је Ципрас тражио од руског председника Владимира Путина 10 милијарди долара како би олакшао штампање драхми, која је била грчка национална валута пре него се земља прикључила еврозони.

Грчка и Русија повећале су билатералну сарадњу након што је Сириза дошла на власт у јануару 2015. године .

Раније у јулу , руски изасланик у Европској унији Владимир Чижов изјавио је да је Москва спремна да економски помогне Грчкој, укључујући економску сарадњу у приватизацији инфраструктуре у земљи.

Неуспех Атине да постигне споразум са својим међународним кредиторима о новом програму спасавању пре него је претходни пакет помоћи истекао 30. јуна, подстакао је спекулације да би земља могла да напусти еврозону и врати се драхми .

Лидери еврозоне постигли су 13. Јула договор о новом пакету мера за опоравак Грчке. Након што је постигнут договор , Ципрас је рекао да идеја о “грекзиту” више није на дневном реду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here