Насловна Политика Москва саосећа са САД због моћи руског ракетног одвраћања

Москва саосећа са САД због моћи руског ракетног одвраћања

1
ПОДИЈЕЛИ

Москва је данас саопштила да у потпуности саосећа са САД и разуме њихову забринутост због пораста војне способности Русије у сфери ракетног одвраћања.ruski avioni

Потпредседник руске Владе задужен за војну индустрију Дмитриј Рогозин је на забринутост Вашингтона одговорио на свом Твитер налогу.

„Америка је узнемирена због јачања руског ракетног потенцијала. Моје саучешће. Како вас добро разумем!“, написао је Рогозин на Твитеру.

Рогозин је на тај начин прокоментарисао изјаву команданта Ваздушно-космичке одбране Северне Америке (НОРАД) адмирала Вилијема Гортнија који је рекао да су могућности Москве у сфери ракетног одвраћања све веће, што може изазвати додатне тешкоће у заштити територије САД од потенцијалних претњи.

Према речима овог адмирала, руске оружане снаге се све сигурније осећају било где на свету, па и у близини граница Америке. Он је изјавио да руски тешки бомбардери и средства за поморско извиђање проучавају могућности „НОРАД-а“.

Стални представник Русије при НАТО-у Александар Грушко је изјавио да су земље Северноатлантске алијансе спровеле око 200 акција војног карактера на источним границама у оквиру повећања активности НАТО-а у региону.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Admiral Gortni bi ovako nešto rekao i kada bi Rusija sve svoje vojne kapacitete bačila u okean. Gortni to mora reći kako bi od kongresa iskamčio što više para za Američku vojnu mašinu.
    A jesu li Ruje u tom domenu napredovale… jesu i to oho ho!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here