Насловна Политика Москва одбацила оптужбе Пенса: Примитивна идеологија ере Хладног рата

Москва одбацила оптужбе Пенса: Примитивна идеологија ере Хладног рата

0
ПОДИЈЕЛИ

Оптужбе које је изнио амерички потпредсједник Мајк Пенс у Подгорици на рачун Русије дестабилизују југ Европе и показују хладноратовски менталитет Вашингтона, саопштило је руско Министарство спољних послова, пренио је Ројтерс.

У саопштењу се наводи да Министарство спољних послова Русије са жаљењем констатује да „Вашингтон све дубље тоне у примитивну идеологију ере Хладног рата“ која је, како наводи, потпуно одвојена од стварности.

У саопштењу руског министарства се каже да наметање избора „или са Западом или са Русијом“ балканским државама, неизбјежно води ка расту напетости на континенту и дестабилизује ситуацију у региону.

Притом се, како се истиче, „активно гура теза о наводном безалтернативном ступању југоисточне Европе у НАТО, ’гурају‘ се пројекти засновани на нелојалној конкуренцији, који су против економске логике“.

Позивамо америчке колеге да прекину да клеветају Русију и њену спољну политику која се увијек заснивала на поштовању партнера и спремности за заједнички конструктивни рад уз узимање у обзир међусобних интереса“, навело је Министарство.

Пенс је у Подгорици рекао да Русија покушава да исцртава нове међународне границе силом, као да је и на Западном Балкану настојала да дестабилизује регион.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here