Насловна Друштво Москва: Гори манастир Новодевичи (ВИДЕО)

Москва: Гори манастир Новодевичи (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Московски Новодевичи манастир, или манастир Богородице Смоленске, који је под заштитом УНЕСКА, је запаљен.

moskva-manastir-novodevici

Како јавља „Раша тудеј“, горе скеле око манастирског звоника који се налази под реконструкцијом, а узрок пожара није познат.

Према извору Интерфакса у полицији гори од 30-ог до 70 -ог метра конструкције око звоника. Према проценама ватрогасних служби површина пожара је око сто квадрата, преносе руске агенције.

Пожар је пријављен у 22 и 15 по локалном времену, а ватрогасци су стигли четири минута касније. Велики број ватрогасаца се и сада налази на месту догађаја.

Како пише британски „Телеграф“ ватрогасци имају проблема да цревима са водом добаце до пожара.

Руске власти се још нису дале било какве информације о величини пожара. Како истиче „Раша тудеј“, сведоци на месту пожара наводе да би његова величина могла око 100 метара квадратних.

Манастир је женски, основан 1524. године и припада московском бароку. Малтене је у свом оригиналном облику, налази се под заштитом Унеска и једна је од најзначајнијих туристичких атракција Москве.

Познат је и као место на којем су сахрањени многи руски великани попут писца Антона Чехова, бившег лидера СССР-а Никите Хрушчова, композитора Сергеја Прокофљева и Дмитрија Шостаковича, чувеног режисера и глумца Константина Станиславског, бившег председника Бориса Јељцина и музичара Мстисалва Ростоповича.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here