Насловна Политика Москва: Апсурдне изјаве Филипа Бридлава

Москва: Апсурдне изјаве Филипа Бридлава

0
ПОДИЈЕЛИ

Изјаве врховног команданта НАТО-а за Европу да Русија користи „замрзнуте конфликте“ као инструмент политичког притиска су апсурдне, саопштила је Москва.

„Потпуно је очигледно да су такве изјаве у складу с антируском пропагандом, с циљем да пружи некакво оправдање за агресивну политику НАТО против Русије, и за кораке које предузима НАТО у ширењу свог војног потенцијала“, рекао је портпарол министарства спољних послова Русије Александар Лукашевич.

MOSKVA

„Такве изјаве су толико апсурдне и далеко од реалности да не заслужују никакве посебне коментаре“, закључио је Лукашевич.

Врховни командант НАТО-а за Европу амерички генерал Филип Бридлав је рекао јуче да би Русија, послије конфликта у Украјини, могла да се усредсреди на Молдавију како би спријечила њено скретање ка Западу.

Бридлав је у америчком Конгресу, на питање која би руска мета могла да буде послије Украјине, рекао да би то могла да буде Молдавија, пренио је АФП.

„Руски војници се налазе у Придњестровљу како би држали Молдавију од скретања према Западу“, рекао је Бридлав. Придњестровље је званичо и даље у саставу Молдавије, али пола милиона становника источне обале Дњестра, који говоре руски језик, сматрају да живе у независној републици. Послије распада Совјетског Савеза 1991.

Молдавија је прогласила независност од Москве, након што је годину дана раније просовјетско становништво у истоцној Молдавији прокламовало Придњестровску Молдавску Совјетску Социјалистицку Републику (ПМШР), надајући се да ће остати у саставу Совјетског Савеза.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here